Nagyon sokan vannak ilyen helyzetben!

Először álltak nyilvánosság elé az Alexnek segítő adományozók.
 
 

Nagyon sokan vannak ilyen helyzetben!

Először álltak nyilvánosság elé az Alexnek segítő adományozók.
 
 
 
 
 

Nagyon sokan vannak ilyen helyzetben!

Először álltak nyilvánosság elé az Alexnek segítő adományozók.

Az ATV Szabad szemmel című műsorában állt nyilvánosság elé a szívszorító levelével ismertté vált nyolcéves Alex és családja számára adományokat gyűjtő Bruckner Zoltán üzletember és Madarász Éva színész. A beszélgetésbe telefonon kapcsolódott be Ritók Nóra. Az Igazgyöngy Alapítvány vezetője arról beszélt az ATV-ben, hogy a nagyobb szervezeteknek nem mernek adományozni az emberek, mert nem bíznak abban, hogy az adományuk célba ér.

Napok óta kering egy szívszorító levél az interneten, amit a 8 éves Alex írt a Jézuskának arról, hogy vajat és meleget kér karácsonyra. 

Madarász Éva színésznő és férje öt éve támogatja Alex családját. Az ATV Szabad szemmel műsorában arról beszélt, hogy szerinte ez a levél már túlmutat ezen az egy családon, az a feladatuk, hogy a segítségre szoruló családokat elvezessék a szervezetekhez.

Pár barátjával együtt támogat egy másik családot is Bruckner Zoltán üzletember, aki arról beszélt, hogy pár nappal ezelőtt, mikor elolvasta a kisfiú levelét, akkor nem tudott felállni a székből, úgy lesokkolta a kisfiú levele, ezért osztotta meg a levelet, ami lavinát indított.

- Nagyon sokan vannak ilyen helyzetben, nagyon sok ilyen levelet kapunk, főleg ilyenkor karácsony környékén. Családok karácsonyoznak úgy, hogy üresek a szekrények, és hideg a lakás – mondta L. Ritók Nóra az Igazgyöngy Alapítvány vezetője. Szerinte az emberek ki vannak éhezve a konkrét történetekre, azt vette észre, hogy az emberek nem bíznak abban, hogy az adományuk célba ér, nem bíznak a nagyobb szervezetekben, mert nagyon sok visszaélés történt már.  

Madarász Éva arról is beszélt, hogy megjelent az emberi irigység, a szomszédok félinformációkból beazonosíthatták a családot, de szerinte inkább az a fontos, hogy az emberek 90 százaléka segíteni akar. Szerinte a civil kezdeményezés hitelesebb, mint egy névtelen szervezet.

Bruckner Zoltán úgy gondolja, hogy ezzel a figyelemmel, ami most jelen van, sokkal többet tudnak tenni, több családnak is tudnának segíteni. Lehetőséget szeretnének adni családoknak, hogy kilépjenek abból a körből, amiben jelenleg vannak. Az oktatás területén az Igazgyöngy Alapítvánnyal közösen szeretnék támogatni a következő generációt.

Az Igazgyöngy Alapítvány vezetője arról is szólt, hogy a segítséghez helyi mentorok is kellenek, akik ismerik a családot, és a közösséget. Szerinte utat kell képezni azok között, akik segíteni akarnak és tudnak, és a segítségre szoruló családok között. 

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.