Ronaldóé az Aranylabda

A Barcelona sztárja, Lionel Messi végzett a második helyen.
 
 

Ronaldóé az Aranylabda

A Barcelona sztárja, Lionel Messi végzett a második helyen.
 
 
 
 
 

Ronaldóé az Aranylabda

A Barcelona sztárja, Lionel Messi végzett a második helyen.

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál válogatott futballistája nyerte el 2016-os teljesítménye alapján a France Football magazin által odaítélt, az év legjobb játékosának járó Aranylabdát. A portugálok klasszisának győzelme előre borítékolható volt, hiszen a Real Madriddal Bajnokok Ligáját, a portugál válogatottal pedig Európa-bajnokságot nyert, ráadásul egyéni teljesítménye is önmagáért beszélt. 

A 31 éves portugál klasszis 2008, 2013 és 2014 után negyedszer nyerte meg az Aranylabdát. Ronaldo az előző szezonban klubjával megnyerte a Bajnokok Ligáját, a válogatottal pedig a franciaországi Európa-bajnokságot.

- Hatalmas megtiszteltetés, hogy negyedszer kaptam meg az Aranylabdát. Az érzéseim ugyanolyanok, mint az első alkalommal. Ismét valóra vált az álmom, soha nem gondoltam volna, hogy négyszer megnyerhetem ezt a díjat. Nagyon boldog vagyok - mondta a sportrajongo.hu tudósítása szerint Ronaldo, egyúttal köszönetet mondott csapattársainak a Realnál és a válogatottnál is.

Ronaldo mostani elismerésével megközelítette az ötszörös aranylabdásként rekorder Lionel Messit, az FC Barcelona argentin támadóját.

A portugál válogatott és a Real Madrid zsenije idén nagyban hozzájárult csapatai sikeréhez, ugyanis az elmúlt idényben a Real Madriddal úgy nyerte meg a Bajnokok Ligáját, hogy 16 góllal a sorozat gólkirálya lett, ráadásul 95 találatával az örökrangsort is vezeti a legrangosabb európai kupasorozatban. Emellett a királyi klubban minden idők legeredményesebb futballistájává lépett elő. A nyári Eb-n hazája válogatottjával is a csúcsra ért: a 2004-es hazai Eb-ezüst, illetve a 2006-os vb-negyedik hely után a kontinenstornán aranyérmet nyert a portugál csapattal. A döntőben sérülése miatt mindössze bő negyedórát játszhatott, de az Eb-n összesen három találattal segítette nemzeti együttesét, ebből kettőt a magyarok elleni, 3:3-as döntetlennel végződött csoporttalálkozón szerzett. Ronaldo a nemzeti csapatban megdöntötte Luís Figo válogatottsági rekordját, ráadásul 21 Európa-bajnoki fellépésével, valamint a kontinensviadalokon szerzett kilenc találatával első lett. Utóbbi kategóriában Michel Platinivel holtversenyben áll az élen.

Ha mindez nem lenne elég, akkor álljon itt még egy statisztikai adat: Ronaldo 2016-ban 54 meccsen 51 gólt szerzett.

Az Aranylabda-szavazás végeredménye: 1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid, portugál) 745, 2. Lionel Messi (FC Barcelone, argentin) 316, 3. Antoine Griezmann (Atlético Madrid, francia) 198, 4. Luis Suarez (FC Barcelone, uruguayi) 91, 5. Neymar (FC Barcelone, brazil) 68, 6. Gareth Bale (Real Madrid, walesi) 60, 7. Riyad Mahrez (Leicester City, algériai) 20, 8. Jamie Vardy (Leicester City, angol) 11, 9-10. Gianluigi Buffon (Juventus, olasz) és Pepe (Real Madrid, portugál) 8-8, 11. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund, gaboni) 7, 12. Rui Patricio (Sporting Lisboa, portugál) 6, 13. Zlatan Ibrahimovic (Manchester United, svéd) 5, 14-15. Paul Pogba (Manchester United, francia) és Arturo Vidal (Bayern München, chilei) 4-4, 16. Robert Lewandowski (Bayern München, lengyel) 3, 17-19. Toni Kroos (Real Madrid, német), Luka Modric (Real Madrid, horvát) és Dimitri Payet (West Ham United, francia) 1-1 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.