Menesztették a Napló főszerkesztőjét

Szerkesztőket rúgtak ki a PLT-nél az átírt Orbán-interjú miatt.
 
 

Menesztették a Napló főszerkesztőjét

Szerkesztőket rúgtak ki a PLT-nél az átírt Orbán-interjú miatt.
 
 
 
 
 

Menesztették a Napló főszerkesztőjét

Szerkesztőket rúgtak ki a PLT-nél az átírt Orbán-interjú miatt.

A Pannon Lapok Társaságának (PLT) vezetése egész napos kihallgatások után meghozta a döntést az Orbán-interjú "átdolgozása" ügyében: több alkalmazottat azonnal kirúgtak a lap hitelének rontása és hanyagság miatt.

Az MNO már korábban megírta, a módosítást nem a székesfehérvári szerkesztőségben követték el, hanem Veszprémben, a PLT központi szerkesztőségében.

Az információk szerint azonnali hatállyal felmondtak Németh F. Bernadettnek, a veszprémi Napló főszerkesztőjének, Zajácz D. Zoltánnak, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztőjének, valamint Hajnal Csillának, a lap felelős szerkesztőjének és Klecska Ernő lapszerkesztőnek. A Veszprémkukac.hu tudni véli, hogy Földesi Gábornak, a veszprémi Napló digitális menedzserének szintén felmondtak.

Az Indexnek az egyik érintett elmondta: a fentiek közül három munkatárs azonnali kirúgását meg tudja erősíteni. Munkaügyi perre is mennek – tette hozzá. A portál úgy tudja, hogy egy szabadságon lévő munkatárs gépén és felhasználónevével visszaélve nyúltak bele az interjúba abban a fázisban, amikor a szerkesztő már nem nézi át újra a szöveget, ami pár percen belül megy a nyomdába. Az Index szerint a veszprémi lap munkatársainak gépeit elvitték a szerkesztőségből, hogy átvizsgálják azokat.

Emlékezetes, a milliárdos felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks megyei lapjainak egyikébe, a Fejér Megyei Hírlapban megjelent Orbán-interjúba olyan mondatok kerültek, amelyeket a miniszterelnök valójában nem is mondott. Portálunk is beszámolt róla, hogy a meghamisított interjúban az volt olvasható például az ápolónők fizetése kapcsán, hogy „a kórházi hullák száma is emelkedik”, de manipuláció volt az is, hogy a miniszterelnök azt kívánta volna, „minél többen találjanak vissza a karácsony pogány értelméhez”.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.