Van, ahol ezt már vedelésnek hívják...

"Több százmillió forint értékben vertek el közpénzt a parlamenti frakciók 2016-ban".
 
 

Van, ahol ezt már vedelésnek hívják...

"Több százmillió forint értékben vertek el közpénzt a parlamenti frakciók 2016-ban".
 
 
 
 
 

Van, ahol ezt már vedelésnek hívják...

"Több százmillió forint értékben vertek el közpénzt a parlamenti frakciók 2016-ban".

Az elszámolt tételek közül a legérdekesebbnek a 17 KDNP-s képviselő elszámolása tűnik, ugyanis a kereszténydemokraták milliós értékben rendeltek alkoholt, de rengeteg ételt is elszámoltak.

A 17 kereszténydemokrata képviselő 128 tavalyi szerződéskötése több mint 108 és fél millió forintjába került az adófizetőknek, ám mindez nyilván megérte, hiszen a KDNP-frakció által elvert összegek elsősorban élelmiszerre, persze itt is leginkább alkoholra - bor és pálinkarendelésekre ment el.

A képviselőcsoporttól származó adatok szerint 19 különböző szerződés, illetve számla szólt "kávé, tea, élelmiszer" vásárlásáról. Összesen 6 millió 962 ezer forint értékben vásárolt "kávé, tea, élelmiszer" vásárláson felül is szüksége volt koffeinre a KDNP-frakciónak, hiszen egy ízben több mint 117 ezer forintért rendeltek teát, és több mint félmillió forintért "kapszulás kávészolgáltatást".

Kétszer rendeltek, egyszer 1 millió 232 ezer forintért, egyszer 181 ezer forintért alkoholos italokat a Bortársaság Boltok Kft.-től, további borokat is beszereztek a Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft.-től több mint 121 ezer forintért, de nem sajnálták a közpénzt pálinkára sem: több mint 85 ezer forintra rúgott a KDNP cechje a Medicina Hungaricum Pálinkaháznál.

A Népszava megnyugtatja az olvasót, hogy a KDNP nem munka közben, a T. Ház falai között iszogat, erre nyilván megfelelőbb helyszínül szolgált a balatonfüredi Flamingó Hotel, valamint a lillafüredi Hotel Palota, ahol a kihelyezett frakcióülések zajlottak. A Fidesszel közös "bulik" luxusköltségei az első esetben, tavaly februárban több mint 1,2 millió, szeptemberben pedig éppen 2,2 millió forintra rúgtak.

És vélhetően nem is ment üres kézzel a jeles eseményekre a kisebbik kormánypárt, hiszen csak tavaly csaknem 12 millió forintot költöttek ajándékcsomagokra és ajándékkosarakra, amelyeket leggyakrabban - egyenként is milliós értékben a H&P Kincses Sziget Kft.-től szereztek be a sztárklik.hu információja szerint

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.