Pintér Sándor elárulta...

2503 bevándorló pénzért sem jöhetett Magyarországra, közülük 29 bukott meg az átvilágításon.
 
 

Pintér Sándor elárulta...

2503 bevándorló pénzért sem jöhetett Magyarországra, közülük 29 bukott meg az átvilágításon.
 
 
 
 
 

Pintér Sándor elárulta...

2503 bevándorló pénzért sem jöhetett Magyarországra, közülük 29 bukott meg az átvilágításon.

Ez derül ki a belügyminiszter írásos válaszából. Pintér Sándort a szocialista Demeter Márta és Harangozó Tamás kérdezte: Hány személy vándorolhatott be Magyarországra némi kölcsön nyújtása fejében?

Az ellenzéki politikusok emlékeztettek rá, hogy a még hatályos – Rogán Antalhoz köthető – törvény szerint tartózkodási engedélyt kaphat az a külföldi, aki igazolja, hogy ő vagy a cége legalább 300 ezer euróért letelepedési államkötvényt vett.

Hat hónap eltelte után a befektető letelepedési engedélyt is kaphat, családtagjaival együtt. A tavaly júliusi könnyítések után ráadásul a letelepedési kötvényt vásárló tartózkodási engedély hiányában is azonnal igényelhetett letelepedési engedélyt.

A szocialisták a 24.hu cikke szerint arról kérdezték a belügyminisztert, hányan kértek és kaptak tartózkodási, letelepedési engedélyt. Az engedélyt megszerzők mely ország állampolgárai közül kerültek ki, és hány kérelmet utasítottak el nemzetbiztonsági indok alapján.

A belügyminiszter két táblázatban foglalta össze válaszát.

Az elsőből kiderül, hogy a tartózkodási engedélynél tavaly december 15-éig az összes érintett (10274) közül 10 kérelmezőnek és 17 családtagjuknak utasították el a kérelmét, de nem nemzetbiztonsági érdekből. (A kérelmezők között volt: kínai, orosz, iráni, ukrán, pakisztáni, szír, iraki, török, szaúdi, libanoni, kazah, egyiptomi, líbiai, algériai, jordániai, azerbajdzsán, tunéziai, üzbég, vietnámi, indiai, marokkói, St. Kitts and Nevis-i, jemeni, nigériai, palesztin, dél-afrikai, afgán, amerikai, bahreini, bangladesi, belorusz, gaboni, katari, kanadai, belizei, hongkongi, kirgiz, szudáni, thaiföldi, togói, ausztrál, japán.)

Hiába volt ugyanakkor a könnyítés, 2503-en ugyanakkor pénzért sem telepedhettek le.

A második táblázat szerint tavaly december 15-éig a családtagokkal együtt összesen 12736-an kértek letelepedési engedélyt, de közülük csak 10233-an kapták meg azt. Közülük 29-nek nemzetbiztonsági érdekből utasították el a kérelmét. (A Magyarországon letelepedni szándékozók között volt: kínai, orosz, iráni, ukrán, pakisztáni, szír, iraki, török, szaúdi, libanoni, kazah, egyiptomi, líbiai, algériai, jordán, azerbajdzsáni, tunéziai, üzbég, vietnámi, indiai, marokkói, St. Kitts and Nevis-i, jemeni, nigériai, palesztin, dél-afrikai, afgán, amerikai, bahreini, bangladesi, belorusz, gaboni, kanadai, Belize-i, szudáni, thaiföldi, ausztrál, ghánai, grenadai, izraeli, kuvaiti, kirgiz, katari.)
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.