Jöhet a világbajnokság

Győzelemmel búcsúzott a kéziválogatott.
 
 

Jöhet a világbajnokság

Győzelemmel búcsúzott a kéziválogatott.
 
 
 
 
 

Jöhet a világbajnokság

Győzelemmel búcsúzott a kéziválogatott.

A Dániában zajló Bygma Kupa utolsó fordulójában (a Dánia elleni vereség és az Izland elleni győzelem után) Egyiptom legjobbjaival mérkőzött meg a magyar férfi kézilabda-válogatott és magabiztos játékkal hatgólos győzelmet aratott. A vb-felkészülési torna zárómeccsén a házigazdák legyőzték Izlandot, így a mieink a második helyen zártak.

Császár Gábor és Jamali Iman vezérletével eredményes támadójátékkal kezdte a meccset a magyar együttes, és amikor ehhez hatékonyabb védekezés, illetve Mikler Roland révén néhány bravúros védés is társult, háromgólos különbség alakult ki, 9:6. A játék képe nem változott, Javier Sabaté szövetségi kapitány csapatának lendülete töretlen maradt a folytatásban is, így a szünetben már ötgólos előnyben volt (18:13) észak-afrikai ellenfelével szemben.

Az egyiptomiak mindkét kapu előtt jobban összpontosítottak a második felvonás elején, így gyorsan felzárkóztak, és a 44. percben már csak egy találat volt a különbség, 22:21. Az 50. percet követően néhány jó egyéni akciónak köszönhetően ismét elléptek a magyarok, sőt, az addigi legnagyobb differencia alakult ki (30:24), amivel biztossá vált a siker.

A csapatok az M4.hu híre szerint 16. alkalommal találkoztak egymással, a párharc történetében - egy döntetlen mellett - ez volt a 15. magyar győzelem.

Jegyzőkönyv. Bygma Kupa, 3. forduló (Aarhus): Magyarország-Egyiptom 32:26 (18:13). A magyar válogatott gólszerzői: Császár 7, Bánhidi 5, Jamali és Juhász 4, Harsányi és Lékai 3, Szöllősi 2, Ligetvári, Balogh Zs., Gulyás és Nagy L. 1.

A világbajnokság szerda este kezdődik Párizsban, a magyar együttes pénteken Rouenban játssza első csoportmérkőzését.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.