Bíztató kezdés...

Vereség vezéráldozattal a németek ellen a kézilabda vb-nyitányon.
 
 

Bíztató kezdés...

Vereség vezéráldozattal a németek ellen a kézilabda vb-nyitányon.
 
 
 
 
 

Bíztató kezdés...

Vereség vezéráldozattal a németek ellen a kézilabda vb-nyitányon.

Egyből a legnehezebb ellenféllel, az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes német válogatottal találkozott Xavier Sabaté együttese a vb csoportkörének nyitányán.

A korábban hosszú évekig a Bundesligában védő Fazekas Nándor kezdett a kapunkban, míg az egyaránt első felnőttvilágversenyén szereplő Ligetvári Patrik és Juhász Ádám is ott volt a falunkban az első német támadásnál.

Nem volt teljesen telt ház, de kiváló volt a hangulat a Kindarénában. A német szurkolók számbeli fölényben voltak, de az aréna legkülönbözőbb pontjain magyar zászlók is feltűntek. A játék képét látva az ellenfél drukkerei lehettek az elégedettebbek, ugyanis rendre futnunk kellett az eredmény után. A közelmúltban az édesapját elveszítő Uwe Gensheimer biztos kézzel értékesítette a heteseket, de a túloldalon kollégája, Patrick Groetzki is csak egy lövést hibázott harminc perc alatt. A két szélső összesen tízszer talált be nekünk az első félidőben, rajtuk kívül a jobbátlövő Kai Häfner négyszer bombázott védhetetlenül a kapunkba.

A németek rendre megtalálták a rést a védekezésünkben, így nehezen tudtuk utolérni az ellenfelet. Ebben még nagy szerepe volt a szünetig 45 százalékkal védő Silvio Heinevetternek is. Negyedórát követően ráadásul Nagy László lesántikált a pályáról, és az öltözőbe ment ápolásra, majd csak az utolsó öt percre tért vissza a kispadra. A szövetség tájékoztatása szerint a bokája rándult meg, további vizsgálatok várnak rá a találkozó után. Ennek tükrében még biztatónak is mondható, hogy a 20. percben csak 8:7-re vezettek a németek, utána azonban öt percig nem találtunk be. Hiába kért időt Sabaté, nem tudtuk megtörni a német rohanást. A macedón játékvezetők egy esetben a videobíró segítségét kérve adták meg az ellenfél találatát. Többször is úgy tűnt, hogy elhamarkodottan lőttünk kapura, a németek viszont könyörtelenül büntettek, héttel is elmentek, amelyből öt megmaradt a pihenőre, 16:11.

A második játékrészre érkezett Mikler Roland, s előtte sokkal agresszívabb fal védekezett. A németek nyolc percig nem lőttek gólt, miközben mi kettős emberelőnyben is játszhattunk, amit ha jobban használunk ki (vagy Heinevetter nem véd többször bravúrral), akár egyenlíthettünk volna. De legalább 16:15-nél visszajöttünk a meccsbe.

Sigurdsson időkérését követően hét mezőnyjátékossal támadtak, amelyből mi egyenlíthettünk volna. Mikler kiválóan védett, támadásban pedig Dzsamali Iman tett ki magáért. Folyamatosan ott voltunk az egál közelében, de iksz helyett rendre a németek tettek közé egyet. Az utolsó öt perchez érve Häfner találatával háromgólos hátrányba kerültünk, s a németek 27:23-mal behúzták a meccset. A vereség ellenére az NS tudósítása szerint bőven voltak pozitívumai is a találkozónak, hát még ha nem adunk akkora előnyt az Eb-címvédőnek…

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda-világbajnokság, Franciaország, C-csoport, 1. forduló: Németország - Magyarország 27:23 (16:11). Rouen, 5000 néző. V: Nacsevszki, Nikolov (macedónok). Németország: Heinevetter – Groetzki 4, Hafner 7, Fath 1, Wiencek, Drux, Gensheimer 13 (8). Csere: Ernst, Lemke, Kohlbacher, Kühn 1, Pieczkowski 1. Szövetségi kapitány: Dagur Sigurdsson. Magyarország: Fazekas – Harsányi 1, Zubai 2, Nagy L. 1, Ligetvári, Szöllösi Sz., Juhász Á. 3. Csere: Mikler (kapus), Császár 3 (1), Bodó 3, Lékai 3, Ancsin 1, Bánhidi, Schuch, Balogh Zs. 3, Dzsamali 3. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 2:2. 10. p.: 5:4. 18. p.: 8:5. 24. p.: 12:7. 27. p.: 14:8. 38. p: 16:15. 45. p.: 18:17. 54. p.: 22:21. 56. p.: 24:21.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.