Minek ide a Himnusz?

Sok csapatnál a játékosok több mint fele külföldi.
 
 

Minek ide a Himnusz?

Sok csapatnál a játékosok több mint fele külföldi.
 
 
 
 
 

Minek ide a Himnusz?

Sok csapatnál a játékosok több mint fele külföldi.

Gondolom, nagyon sokan akadnak, akik az alábbi eredmények alapján csak tippelni tudnak arra, hogy milyen sportágban is zajlottak az alábbi mérkőzések. Sorolom: Zalaegerszeg_Kispest 7:6 (6/1:6/0), Pápa_Kaposvár 6:8 (5/1:5/3), Videoton_Diósgyőr 6:8 (5/1:6/2), Vasas_Haladás 5:1 (4/1:1/0), Siófok_Győr 1:8 (0/1:7/1), Ferencváros_Pécs 7:4 (6/1:3/1), Kecskemét_Debrecen 7:9 (6/1:6/3) és végezetül Újpest_Paks 6:0 (5/1:0/0).

Azok tippeltek jól, akik a magyar labdarúgó NB I. legutóbbi, negyedik fordulójának a párosítását vélik felfedezni. Számukra csak az okozhat némi bizonytalanságot, hogy valószínűleg nem értik a meccsek eredményeit, részeredményeit.

Pedig nagyon egyszerű. Csupán be kell helyettesíteni a számok helyére az egyes csapatokban szereplő - mindegy honnan érkezett - idegenlégiósok számát. Azaz (például) a szombati Pápa_Kaposvár összecsapáson mindkét együttes öt vendégmunkással kezdett. Szünet után a Lombard még egyet harcba „dobott”, a somogyiak viszont újabb három légióst is bevetettek.

Hiába, mert a pápaiak 1:0-ra nyertek.

Ezeket a számokat alaposabban elemezve tehát jó eséllyel megtippelhető, hogy hol van, illetve hol szánnak fölös mértékben pénzt külföldről szerződtetett játékosokra. Azt viszont már sokkal nehezebb lenne megítélni, hogy az idézett számok a pénz bősége, esetleg éppen pénzszűke miatt, vagy az értékek rangján kezelése alapján alakultak ilyenformán. Mindenesetre tisztelet a kevés kivételnek, a Vasasnak, a Haladásnak, a Siófoknak, a Pécsnek és a Paksnak. Ők legalább (ilyen-olyan okból) hazai alapanyaggal kísérleteznek.

A legnépszerűbb sportág hazai változata ugyanis pillanatnyilag csupán annyiban hasonlít a jegyzett nemzetközi színvonalra, hogy ezt a játékot is tizenegyen játsszák. Hogy milyen - hazai-nemzetközi - összetételben, az természetesen teljesen mindegy lenne, ha a külhoni porondra jutott csapataink nem búcsúznának idejekorán, már a főtáblák előtt.

De hogy egy zömében külhoniakkal és üres lelátók előtt lebonyolított „nemzeti” bajnokságban miért kell a nemzeti énekünket eljátszani, énekeltetni mérkőzések előtt, azt nem értem. De hát én mondhatom a magamét: Minek ide a Himnusz?

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.