Könnyed győzelem Szaúd-Arábia ellen

A magyar válogatott beigazolta a papírformát, és kiváló játékkal 13 góllal megverte ázsiai ellenfelét.
 
 

Könnyed győzelem Szaúd-Arábia ellen

A magyar válogatott beigazolta a papírformát, és kiváló játékkal 13 góllal megverte ázsiai ellenfelét.
 
 
 
 
 

Könnyed győzelem Szaúd-Arábia ellen

A magyar válogatott beigazolta a papírformát, és kiváló játékkal 13 góllal megverte ázsiai ellenfelét.

A biztos győzelem reményében léptünk pályára az NSO tudósítása szerint az eddig pont nélkül álló Szaúd-Arábia ellen a csoportkör negyedik fordulójában. Ismét sok helyi fiatallal töltötték meg a lelátókat Rouenben, így a korai kezdés ellenére néha egész jó volt a hangulat. Az egyik szektornak piros, fehér, zöld színű tapsolókat adtak, ők lettek az alkalmi „kemény magunk".

Tanulva a Chile elleni mérkőzésből, ezúttal próbáltuk az elején leszakítani az ellenfelet. Mikler Roland a tizedik percig csak egy gólt kapott, ezalatt Bodó Richárd és Gulyás Péter találataival 7:1-re elhúztunk. Az ellenfél gyors játékosai révén próbálta kompenzálni a méretbeli különbségeket vagy éppen egyenlő létszámnál is a kapusát lehozva támadott.

Ha nem figyeltünk oda hátul, akkor a szaúdiak egyből megtalálták a rést a falunkon, de háromnál közelebb nem tudtak jönni. Juhász Ádám ismét hozta a bátor játékát, nem hiába dicsérte Xavier Sabaté szövetségi kapitány. Az első játékrészben Fazekas Nándor kivételével már minden játékosunk pályára lépett, és fokozatosan sikerült hétgólos előnyre szert tenni, amit meg is őriztünk a szünetig, 10:17.

A horvát Nenad Kljaic irányította ázsiai csapat a második félidőben is folytatta a kapus nélküli játékot, hogy mennyi sikerrel tette ezt, jól szemlélteti, hogy hat perc alatt tíz fölé nőtt az előnyünk.

Ezzel nyugodtan gazdálkodhattunk, variálhattuk a különböző felállásokat (Zubai Szabolcs például a balszélső helyéről is betalált), az ellenfél nem késztetett minket komolyabb erőkifejtésre. A szaúdiaknál közben a kapufának esett és megsérült a cserekapus, Mohammad al-Szalem, míg az egyik mezőnyjátékosuk valószínűleg húzódást szenvedett.

Végül 13 góllal, 37:24-re nyert a magyar válogatott, a meccs legjobbjának a kilencgólos Császár Gábort választották meg. A csoportkör zárásaként pénteken 20.45 órától Fehéroroszországgal találkozunk, ahol bebiztosíthatjuk a harmadik helyünket, így a vasárnapi nyolcaddöntőben a D-csoport második helyezettjével (valószínűleg Svédországgal) játszanánk Lille-ben.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda-világbajnokság, Franciaország, C-csoport, 4. forduló: Szaud-Arábia - Magyarország 24:37 (10:17). Rouen. V: Licis, Sondors (lettek). Szaud-Arábia: al-Szaid – al-Abdulali 3, Mahdi al-Szalem 2, Modzstaba al-Szalem 2, al-Dzsanabi 2, al-Obaidi, al-Rahi 1. Csere: Mohammad al-Szalem, al-Mutairi (kapusok), al-Zaer 1, al-Abasz 1, al-Mohszin 7, al-Hadravi 4, al-Abbasz 1, Szaid. Szövetségi kapitány: Nenad Kljaic. Magyarország: Mikler – Gulyás 4, Balogh Zs. 1, Lékai 4, Szöllősi Sz. 2, Bodó 2, Juhász Á. 3. Csere: Fazekas (kapus), Schuch, Ligetvári 1, Császár 9, Harsányi 1, Dzsamali 2, Ancsin 2, Bánhidi 4, Zubai 2. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté. Az eredmény alakulása. 8. p.: 7:1. 15. p.: 8:5. 21. p.: 12:6. 26. p.: 15:8. 37. p.: 23:12. 45. p.: 28:16. 51. p.: 30:20. 58. p.: 34:21.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.