Lemaradtak a hazai négyes döntőről

Az Aramis megérdemelten jutott tovább a pontatlanul játszó Veszprém ellen a futsal Magyar Kupa negyeddöntőjében.
 
 

Lemaradtak a hazai négyes döntőről

Az Aramis megérdemelten jutott tovább a pontatlanul játszó Veszprém ellen a futsal Magyar Kupa negyeddöntőjében.
 
 
 
 
 

Lemaradtak a hazai négyes döntőről

Az Aramis megérdemelten jutott tovább a pontatlanul játszó Veszprém ellen a futsal Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Egy hét alatt harmadszor feszült egymásnak az 1. Futsal Club Veszprém és az Aramis. Ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján találkoztak a felek, ahol a Madarász-csapat azért küzdött, hogy ledolgozza idegenben összeszedett egygólos hátrányát (Budaörsön 5:4-re nyert a rivális).

A veszprémiek számára a hazai rendezésű négyes döntőn (február 11-12.) való részvétel jelentett extra motivációt, ami meg is látszott az együttes játékán. Egy perc telt el a mérkőzésből, amikor Püspök és Tatai összjátéka végén Hegedűsnek máris védeni kellett. Schmidmajer is „bemutatkozott” a másik kapuban, aki a brazil Roni kísérletét hatástalanította. Az 5. percben aztán mintaszerű támadást vezetett az Aramis, amelynek végén a hétfői bajnokin is betaláló Bognár Bence volt eredményes, 0:1.

Vérbeli kupameccset láthattak a kilátogatók: nagy iram és nyílt sisakos küzdelem zajlott a játéktéren. A Veszprém próbált nyomást gyakorolni a vendégekre, akik azonban kiválóan állták a sarat. A félidő derekánál Tatai megszerezhette volna a vezetést, ám lövés helyett Fintához passzolt, aki kihagyta a lehetőséget.

Öt minutummal a szünet előtt még nagyobb helyzet maradt ki: Tatai jó ütemű keresztbe lövéséről Püspök centikkel maradt le a hosszú oldalon. Továbbra is lüktetett a játék. Pál életerős lövését bravúrral védte Schmidmajer. Nem sokkal később Finta és Püspök vezette kettő az egy ellen a labdát, az akció végén Püspök lőtt, de Hegedűs ismét hárított.

Fordulás után is záporoztak a lehetőségek. Tatai lövése kevéssel kerülte el a kaput, de a budaörsiek is közel jártak, hogy megduplázzák fórjukat. Fél óra eltelével ébresztőt fújtak a drukkerek. Pedig a bakonyiak mentek előre becsülettel, de rengeteg technikai hiba, pontatlanság, rossz átadás csúszott a játékukba. Schmidmajeren semmi sem múlt, aki egy percen belül kétszer is megakadályozta Ronit a gólszerzésben.

A 32. percben hatalmas lehetőség adódott a vendéglátó előtt, Hegedűs kapus ugyanis kézzel ért labdába a hatoson kívül, amiért piros lapot kapott. A Madarász-csapat azonban az emberelőnyös szituációval sem tudott élni, a budaörsiek három mezőnyjátékossal is állták a rohamokat.

Három perc volt a lefújásig, amikor Tar szabálytalansága miatt hatméterest lőhetett a Frank-csapat. Schmidmajer azonban megfogta Bognár kísérletét életben tartva együttese utolsó esélyét. Ami másodpercekkel később szertefoszlott, Büki ugyanis begyötörte a második vendég találatot. A végjátékban öt a négy ellen támadott az 1. FCV, Roni labdát szerzett, s a saját térfeléről az üres kapuba lőtt, 0:3. A becsületgól azért összejött a végén: Tatai közvetlen közelről talált be.

Madarász János értékelése a klub honlapja szerint: – Technikai problémákkal küszködtünk a mérkőzésen. A játékosaim nem tudták kirántani magukat a gödörből, megijedtek a lehetőségtől. Fájó kudarc ez számunkra, de fel kell dolgoznunk, mert folytatódik a bajnokság.

Jegyzőkönyv. Futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés: 1. FC Veszprém – Aramis SE 1:3 (0:1). Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. V.: Kovács G., Czene-Joó. 1. FCV: Schmidmajer – Püspök, Tatai, Bognár P., Tar. Csere: Füzy, Gulyás, Hoffer, Finta, Petróczi, Boromisza D. Edző: Madarász János. Aramis: Hegedűs – Roni, Bognár B., Pál, Sámson. Csere: Soós (kapus), Cseri, Csopaki, Korozmán, Boznánszky, Szeghy, Büki, Mányi. Edző: Frank Tamás. Gólszerzők: Tatai (40.), ill. Bognár B. (5.), Büki (37.), Roni (40).

Továbbjutott az Aramis, 8:5-ös összesítéssel.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.