Vereséggel zártuk a csoportkört

Dánia következik a legjobb a 16 csapat között.
 
 

Vereséggel zártuk a csoportkört

Dánia következik a legjobb a 16 csapat között.
 
 
 
 
 

Vereséggel zártuk a csoportkört

Dánia következik a legjobb a 16 csapat között.

A magyar férfi kézilabda-válogatott 27:25-re kikapott Fehéroroszországtól a franciaországi világbajnokság csoportzáróján, így negyedikként zárva az olimpiai bajnok Dánia ellen folytatja a kieséses szakaszban.

A kora délutáni mérkőzésen a chileiek vereségével eldőlt, hogy a magyar válogatott biztosan továbbjut a csoportjából, utána a svédek sikerével pedig az is, hogy ha a mieink nem kapnak ki a záró fordulóban, akkor Svédországgal találkoznak az egyenes kieséses szakaszban, ha kikapnak, akkor Dániával.

Mikler Roland kezdett a kapunkban, átlövőben pedig a Balogh Zsolt, Dzsamali Iman páros. A fehéroroszok már az első perctől kezdve minden lehetőséget kihasználtak, ha gyorsan végig tudták vinni a támadásukat – igyekeztek amit lehet, az első hullámban megoldani. Nagyon figyelnünk kellett tehát, hogy ne adjunk el labdát, vagy ha mégsem tudjuk góllal befejezni az akciónkat, legalább zárjunk vissza minél hamarabb.

A nagy rohanásban felváltva vezettek a csapatok, az ellenfélnél főleg a korábbi csurgói Borisz Puhovszkij villogott, negyedóra alatt négyszer is betalált ellenünk. Mikler a legjobbkor, kettős emberhátrányban védett először, így nem kerültünk hátrányba ebben az időszakban. Többször hibáztunk tiszta helyzetben a kapussal szemben, vagy éppen Vjacseszlav Szaldacenka állta útját a próbálkozásainknak.

A mieinktől csak Juhász Ádám élt jó százalékkal a lehetőségeivel, a fiatal irányító negyedik találatával egyenlítettünk a 24. percben (11:11), amikor Jurij Sevcov időt kért. A szünet előtti percekben a fehéroroszok mentek el először két góllal, és előnyüket meg is őrizték (15:13) a pihenőre.

A második félidő elején háromra növelte előnyét az egyre jobban belelkesülő ellenfél, amely sokáig jól megfogta beállóban Bánhidi Bencét, míg a túloldalon a mieinknek sokszor meggyűlt a baja Koroljokkal. Császár Gábor góljaival zárkóztunk, az egyenlítésért is mehettünk, de a 45. percig kellett arra várni, hogy összejöjjön. Mindehhez szükség volt arra, hogy hátul egyhuzamban több fehérorosz támadást is kivédekezzünk.

A vezetést is átvehettük volna, helyette kimaradt egy hetes, majd kaptunk egy kiállítást, rossz cseréért pedig még egyet. Nehéz perceket kellett átvészelnünk, de csak mínusz eggyel jöttünk ki belőle. Az utolsó tíz percet mégis kétgólos hátrányban kezdtük, majd Sevcov időkérése után Kules is betalált. A hajrában az NSO tudósítása zerint többször is feljöttünk kettőre, de a fehéroroszok nem inogtak meg. Ráadásul kaptunk még egy kiállítást a végére, s ezzel el is dőlt a mérkőzés.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda-világbajnokság, Franciaország, C-csoport, 5. forduló: Fehéroroszország - Magyarország 27:25 (15:13). Rouen, 4800 néző. V: Nacsevszki, Nikolov (macedónok) Feféroroszország: Szaldacenka – D. Rutenka 3, Silovics 2, Puhovszkíj 6 (3), Koroljok 3, Kules 3, Jurinok 4. Csere: Citov, Sumak, Padsivalov, Gajducsenko, Brovko 6 (6), Sinkel. Magyarország: Mikler – Császár 7 (2), Zubai Sz., Schuch, Ligetvári 1, Dzsamali 1, Juhász Á. 7 (1). Csere: Fazekas (kapus), Bánhidi 2, Balogh Zs. 2, Harsányi 1, Lékai 1, Ancsin G. 1, Gulyás P., Bodó 2. Az eredmény alakulása. 5. perc: 2:3. 8. p.: 6:5. 17. p.: 9:8. 26. p.: 11:12. 33. p.: 17:14. 41. p.: 19:18. 45. p.: 20:20. 49. p.: 22:22. 55. p.: 25:22.

A fehéroroszok 27:25-ös győzelmükkel kiharcolták a továbbjutást (harmadikként zártak a hatosban), a mieink két siker mellett három vereséggel negyedikként mentek tovább, és vasárnap 16 órától Dániával mérkőznek meg a nyolcaddöntőben Albertville-ben.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.