Átszáguldott rajtunk a norvég gyors

Eldőlt: a norvégok jutottak be a vébé-elődöntőbe, a magyar csapat számára pedig véget ért a torna.
 
 

Átszáguldott rajtunk a norvég gyors

Eldőlt: a norvégok jutottak be a vébé-elődöntőbe, a magyar csapat számára pedig véget ért a torna.
 
 
 
 
 

Átszáguldott rajtunk a norvég gyors

Eldőlt: a norvégok jutottak be a vébé-elődöntőbe, a magyar csapat számára pedig véget ért a torna.

[p]A dánok bravúros legyőzése után egy újabb északi csapat, az Eb-4. Norvégia várt a magyar válogatottra a nyolc között. Mindkét gárda nagy lehetőség előtt állt, a mieink legutóbb 1997-ben jutottak be vb-n a négy közé, míg ellenfelünknek ez még sohasem sikerült. Christian Berge együttese meggyőző teljesítménnyel jutott el idáig, egyetlen vereségét a házigazda franciáktól szenvedte el, de azon a csoportmeccsen is csak három góllal maradt alul.

A norvégok Espen Lie Hansen révén nagyon bekezdtek, a balátlövő gyorsan lőtt két gólt, valamint kiharcolt egy hetest. Nekünk sajnos nem jöttek be az első lövéseink, a megszerzett labdával pedig, ahogy várható volt, villámgyorsan indult az ellenfél. Mire felocsúdtunk, a 7. percben már 6:1-re vezetett Norvégia. Xavier Sabaté kénytelen volt időt kérni. Védekezésben próbáltunk mélyen fellépni a norvégokra, akik azonban felállt fal ellen is megtalálták a tiszta helyzeteket, amelyben Mikler Roland is tehetetlen volt.

A gyorsan összeszedett hátrány tudatában nem volt egyszerű dolgunk támadásban. Császár Gábor érkezett irányítóba, aki nagy nehezen összehozott ugyan két gólt, de gyorsan érkezett rá a válasz a túloldalon. Sokszor tűntünk tanácstalannak a norvégok kapuja előtt, miközben az ellenfél 11:4-re elhúzott.

Ahogy sikerült néhány norvég támadást kivédekezni, ötre csökkentettük a hátrányunkat, ekkor Berge egyből időt kért. Nem éltünk egy emberelőnnyel, de utána Bánhidi Bence góljával négyre jöttünk fel. Mikor úgy tűnt, lendületbe jövünk, elkövettünk néhány buta hibát elöl, esélyt adva a norvégoknak, hogy újra növeljék a különbséget. És ők így is tettek – a szünet előtti rohanásból is ők jöttek ki jobban, hétgólos előnyben mehettek a pihenőre, 17:10.

A második félidőt már Fazekas Nándorral kezdtük a kapunkban, de nyolc perc után jött is vissza Mikler. Merthogy támadásban hiába találtuk meg az utat a norvégok kapujába, ha rögtön érkezett rá a válasz. Már kilenc gól is volt a norvégok előnye, a differencia sorozatos emberelőnyeink alatt sem csökkent. A szélről többször sem tudtunk túljárni Tornborn Bergerud eszén, hiába játszottuk le többször is a labdát a jobb vagy a bal oldalra.

A 45. percre tíz lett a hátrányunk, amikor Sabaté újra időt kért. „Veletek vagyunk!" – kiabálták a magyar szurkolók. Bánhidi és Császár góljaival zárkóztunk, majd Bodó keze is elsült. A fiúk küzdöttek az utolsó pillanatig, és sikerült három gólra lefaragniuk a különbséget a végére, 31:28.

A norvégok történetük során először jutottak be vb-elődöntőbe, amelyben a spanyol–horvát meccs győztese vár rájuk. A mieink az NSO tudósítása szerint nem tudták megismételni a nyolcaddöntőben látott teljesítményüket, így három győzelemmel és négy vereséggel fejezték be a tornát.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda-világbajnokság, Franciaország, negyeddöntő: Norvégia - Magyarország 31:28 (17:10). Albertville. V.: Geipel, Helbig (németek). Norvégia: Bergerud – Björnsen 4, Tonnesen 5, Sagosen 5 (1), Myrhol 4, Hansen 6, Jondal 3. Csere: Christensen (kapus), O'Sullivan 1, Hykkerud 1, Gullerud, Johannessen 1, Tangen 1. Szövetségi kapitány: Christian Berge Magyarország: Mikler – Harsányi 3, Zubai, Nagy L. 1, Ligetvári, Szöllősi Sz., Lékai 1. Csere: Fazekas (kapus), Balogh Zs., Dzsamali, Juhász Á. 1, Császár 11 (6), Bodó 5, Ancsin, Bánhidi 6, Schuch. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.