Nem pusztán érdeklődésből...

Fizetett tapsolók ülték végig az olimpiát támogató konferenciát.
 
 

Nem pusztán érdeklődésből...

Fizetett tapsolók ülték végig az olimpiát támogató konferenciát.
 
 
 
 
 

Nem pusztán érdeklődésből...

Fizetett tapsolók ülték végig az olimpiát támogató konferenciát.

A Társadalmi Párbeszéd az Olimpiáért tavaly június közepén bemutatta, Budapest milyen jól járna egy esetleges olimpiarendezéssel. A szakmai előadók meghívóját információnk szerint Fürjes Balázs írta alá, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos és őt nevezték ki a 2024-es olimpia megrendezésére vonatkozó budapesti pályázat kormányzati felelősének is.

A Magyar Építők és a közmédia akkori beszámolója szerint a konferencián kiderült, hogy nagyot fejlődhet a város. Ott volt Tarlós István, Demján Sándor és Fürjes is, aki akkor úgy fogalmazott, a pályázatnak meglátása szerint két nagy ellenfele van, “a tisztességtelenség és a butaság”.

Tarlós, aki nemrég azt mondta, aki szereti Budapestet, támogatja az olimpiát, fél évvel ezelőtt úgy fogalmazott, “az olimpia az állami költségvetésnek többletbevételt hozhat, növelné a GDP-t, a turizmust, az ország és a főváros versenyképességét, nem utolsó sorban erősítené Budapest és Magyarország ismertségét és jó hírnevét.” Majd hozzátette, hasznos és előnyös vállalkozás lehet, az érzelmi értéke pedig felbecsülhetetlen.

Az előadások utáni kerekasztal-beszélgetésen pedig előadott Albrecht Ute, a Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. igazgatója, András Krisztina, a BCE docense, Finta Sándor, a Budapest 2024 Zrt. Építészeti és Városfejlesztési Igazgatója, Takács Miklós, a FŐMTERV Zrt. közlekedéstervezési igazgatója, valamint Zubreczki Dávid, az Urbanista blog szerkesztője. A hírek szerint a szakértők konklúziója az volt, hogy “bár az olimpiarendezés anyagi kockázattal jár, az egyébként is szükséges fejlesztések mielőbbi megvalósulásában jó katalizátor lehet.” Az Akváriumban megrendezett esemény után a Magyar Építők képe szerint sokan érdeklődtek, szép számmal voltak jelen fiatalok is.

Azonban egy birtokunkba került levelezés szerint a hallgatók egy része nem puszta érdeklődésből hallgatta végig, miért is lenne jó a fővárosnak az olimpia. A Focus Work nevű diákszövetkezet ugyanis bértapsolókat, ahogy ők írták, beépített embereket keresett és fizetett meg az eseményre.

Az üzenetből egyértelműen kiderül: nem volt elég megjelenni, érdeklődni is kellett, kacsintós jellel be is írták az üzenetbe, kikérdezik. Azt titkolni kellett, hogy a szövetkezet küldte az “érdeklődőt”, de azt elmondták, ők 3000 forintot fizetnek fixen, két órára. 50 főt, elsősorban műszaki, gazdasági érdeklődésű fiatalokat kerestek, a dress code-ot is megadták, fiúkon zakó, ing, lányokon szoknya, blúz.

"Kérem, vegyék figyelembe, nem nyílt dolog, hogy fizetve vannak, ezért szeretnénk, ha nem csapatosan, egyszerre érkeznének" - írták az utasításban a 24.hu információja szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.