NOlimpia...

Egy hét alatt megvan az aláírások fele.
 
 

NOlimpia...

Egy hét alatt megvan az aláírások fele.
 
 
 
 
 

NOlimpia...

Egy hét alatt megvan az aláírások fele.

Múlt hét csütörtök óta tízezer aláírást gyűjtött össze az LMP a Momentum Mozgalom olimpiaellenes népszavazási kezdeményezéséhez – közölte a Hvg.hu megkeresésére Ferenczi István, a párt országos elnökségének tagja.

A Momentum Mozgalom szerdáig már ötvenötezer aláírást gyűjtött össze, így az LMP-vel együtt már több mint hatvanötezernél tartanak, amely azt jelenti, hogy a népszavazás kiírásához szükséges 138 ezer hiteles aláírás fele már megvan. Ehhez még hozzájön az Együtt, a Párbeszéd és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt gyűjtése – valamint a társadalmi gyűjtés –, vagyis a valós szám még ennél is több lehet. És még csak egy hét telt el. 

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a momentumosok egy nap alatt gyűjtöttek annyi aláírást, mint amennyit az LMP egy hét alatt, de Ferenczi szerint így is jó eredménynek számít, mert rövid idő állt rendelkezésükre a mozgósításhoz. Mint mondta, „a tempó nőni fog”. Ez azt jelenti, hogy új helyszíneken is gyűjtenek majd, szombaton 15 piacon is jelen lesznek.

A Demokratikus Koalíció online aláírásgyűjtését viszont visszatetszőnek nevezte az LMP országos elnökségének tagja. A kezdeményezés megtévesztő módon azt sugallta, hogy az adatok megadásával (pl. lakcím, e-mail cím) a Momentum kezdeményezését írják alá az emberek – vélekedett az MNO információi szerint Ferenczi. Az LMP-s politikus szerint ha a DK komolyan gondolná a népszavazási kezdeményezés támogatását, akkor kint lennének az utcán.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.