Nem egy tucatcsapat...

Sorozatban tizenkettedik győzelmüket aratták a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai.
 
 

Nem egy tucatcsapat...

Sorozatban tizenkettedik győzelmüket aratták a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai.
 
 
 
 
 

Nem egy tucatcsapat...

Sorozatban tizenkettedik győzelmüket aratták a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai.

Az NB I/B. nyugati-csoportja múlt heti csúcsrangadójának „kipipálása” után a hazaiak jó hangulatban várták a Vetési gimnázium szalagavatója miatt előrehozott találkozót. Ám mint azt sejteni lehetett: a megilletődöttség legkisebb jelét sem mutató vendégek – az elején – nem adták könnyen magukat, ahogy mondani szokás: gátlás nélkül játszottak, 2:5. A nagy rohanásban Mérész-edző másfél perc után időt kért, amitől aztán lendületet vettek az övéi, 8:5. Az ellenfél már ritkábban tudott túljárni az eszükön, a keményebb védekezés pedig azt jelentette, hogy a túloldalon könnyű kosarakat szerezhettek, 12:9. A cserék lendületet adtak a helyi körnek, a rutinjuk révén rossz megoldásokra késztették a huszonkettedik kerületieket, 18:9. Helmeczi kinti dobásával sínre kerültek a mieink, kezdett kiütközni a felek közötti tudásbeli különbség, 21:11. Ezekben a pillanatokban érezni lehetett az egész heti munka folyományát az egyetemistákon, akik elől és hátul is domináltak, 26:15.

A rivális ettől függetlenül újult erőbedobással kezdte az újabb negyedet, szívósan iparkodtak, ám Kámán Tamásék átjátszották az állásaikat, 32:20. A bakonyiak a gyűrűjüktől távol védekeztek. A letámadás, a csapdázás nem ízlett Drevenkáéknak. Azonban Májer Máté tizenkét perc alatt négy személyi hibát gyűjtött össze, 36:20. A mérkőzés ezen szakaszában bizonyították a – két triplát is hintett – veszprémiek, hogy a ligában a legjobb formát futják, akaratosan, koncentráltan és ponterősen tüsténkedtek, 42:22. A tekintélyes előny birtokában fiatalok és mostanság kevés lehetőséget kapott spílerek léptek pályára, viszont ez sem befolyásolta különösebben a csata összképét, 53:38.

Fordulást követően a Mészáros-testvérek tovább faragtak a hátrányon, s belátható közelségbe kerültek, 53:41. Talán emiatt, Hegedűs Attiláék szigorúbb védekezésre váltottak, oly’ módon támadták le a vetélytársat, hogy az aktíváiknak néha a felpasszokkal is meggyűlt a baja, 58:45. Az ismét jó útra „tévedt” veszprémiek precízen védték a saját pályájukat, az egyéni megoldásaikon és az összjátékukon is érezhető volt, hogy komoly potenciállal rendelkeznek, 62:45. Simon Lászlóék tisztában voltak azzal, hogy a győzelem valahol a zsebükben van, a folytatásban már nem törték úgy magukat, egy ideig mégis nőtt az előnyük, 68:45. Tartották a húsz pont körüli differenciát, pedig onnantól kezdve nem működött olajozottan a gépezet – legalább két sebességi fokozattal kapcsoltak vissza, 70:50.

Huszonegy pontos vezetésükről indult a záró felvonás, de mert a temérdek labdát eladott gárdák felmérték az erőviszonyokat, az iram és a színvonal is jócskán visszaesett, 76:55. A publikum csendben szemlélte az eseményeket – azt, hogy Májer kipontozódott –, ám a látottak finoman szólva sem hozták őket lázba, 78:59. A „gólszegény” negyedben kevés ötletesség jellemezte a produkciójukat, ráadásul „ajtó-ablak” ziccereket hagytak ki. Az egyre fásultabb, ám sokkal jobb erőkből álló hazaiak is tudták, hogy ezen az összecsapáson ez is belefér…

Mérész Csaba edző értékelése a klub honlapjának tudósítása szerint: Nem azon a hőfokon égtünk, mint amit előzetesen kértem a srácoktól. Mindenkinek sikerült játéklehetőséget adnom, de most leginkább a győzelem volt a fontos.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B.: HOYA-PEV – Budafoki KK 82:62 (26:15, 27:23, 19:13, 10:11). Veszprém, 300 néző. V.: Horváth, Szalai, Földesi. HOYA Pannon Egyetem Veszprém: Jilling 5/3, Kálló 6, Pavlovic 17, Körtélyesi 8, Hegedűs 10. Csere: Kámán 11/3, Simon 11, Májer 2, Helmeczi 7/3, Oltárczy, Sipos 3, Szeifert 2. Edző: Mérész Csaba. Budafok: Drevenka 12/6, Mészáros B. 14/6, Lados 9, Verbényi 6, Tiba 2. Csere: Mészáros Cs. 7/3, Steier 10/3, Tóth, Szőke 2. Edző: Károly Máté.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.