"Ez egy hibátlanul értelmes kezdeményezés"

Kiállt a Momentum aláírásgyűjtése mellett Orbán első gazdasági minisztere.
 
 

"Ez egy hibátlanul értelmes kezdeményezés"

Kiállt a Momentum aláírásgyűjtése mellett Orbán első gazdasági minisztere.
 
 
 
 
 

"Ez egy hibátlanul értelmes kezdeményezés"

Kiállt a Momentum aláírásgyűjtése mellett Orbán első gazdasági minisztere.

Chikán Attilával, az első Orbán-kormány gazdasági miniszterével közölt interjút az ATV.hu. A Corvinus Egyetem professzora szerint nem lehetséges, hogy 2024-ben Magyarország, Budapest gazdaságosan rendezzen egy olimpiát, és nemcsak a sokszor emlegetett korrupciós kockázat miatt. (…) Az első számú kockázat az, hogy a költségek az eddigi tapasztalatok alapján mindenhol mérhetetlenül megemelkednek.

A Momentum Mozgalom a népszavazás kiírásához szükséges aláírásgyűjtéséről azt mondta:

- Ez egy hibátlanul értelmes kezdeményezés. Azért is, hogy ne csak akkor kérdezzük meg az embereket, ne csak akkor lehessen népszavazást rendezni, amikor a kormánynak éppen kedve van hozzá. Nagyon jónak tartom, hogy a mozgalom ezzel mutatkozik be.

Az egykori gazdasági miniszter úgy látja: Orbán Viktor nem tudja Donald Trumpot másolni és remélhetőleg nem is akarja ezt tenni. Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő heti látogatása kapcsán Chikán Attila figyelmeztet: nem vagyunk alkupozícióban, az orosz pillanatnyi érdekek dominálnak. Mint mondja:

- Nyilvánvalóan az orosz pillanatnyi érdekek határozzák meg a kapcsolatokat. Látni kell, hogy ezeket olyan globális politikai és gazdasági folyamatok is alakítják, amelyekre vajmi kevés befolyásunk lehet. Ezek a folyamatok is „összehozhatnak” értelmes és hasznos megállapodásokat, az oroszokkal érdemes kapcsolatban lenni, csak a mi történelmi fejlődésünk bázisát azért Nyugat-Európában kell keresni.

- Mivel a történelmi fejlődésünk Nyugat-Európához köt minket, az nem megoldás, hogy az európai uniós integrációs kereteket Orbán Viktor szétrobbantsa – emelte ki a professzor.

Ahogyan korábban a 24.hu már beszámolt róla, a Transparency International legfrissebb felmérése szerint Magyarország az 57. a világranglistán, hét helyet estünk, csak Olaszország, Bulgária és Görögország van lejjebb az EU-ban. Ezt Chikán Attila úgy kommentálta, hogy az utóbbi években a korrupció a rendszer működésének mindennapos része lett. A korábbi kormányok idején is erős volt a korrupció, de rejteni igyekeztek és szégyenkeztek miatta. Ma a hatalmon lévők nem szégyellik, nem titkolják, inkább megmagyarázzák, hogy miért szükséges, meg jó ez.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.