"Befagyott" a Fidesz, éled a baloldal

A közvélemény kutatás szerint azonban még mindig a bizonytalanok vannak a legtöbben.
 
 

"Befagyott" a Fidesz, éled a baloldal

A közvélemény kutatás szerint azonban még mindig a bizonytalanok vannak a legtöbben.
 
 
 
 
 

"Befagyott" a Fidesz, éled a baloldal

A közvélemény kutatás szerint azonban még mindig a bizonytalanok vannak a legtöbben.

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából készítette reprezentatív közvélemény-kutatását a pártok támogatottságáról. A felmérés szerint az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága nem változott, maradt 25 százalék. A párt támogatóinak aktivitása ebben a hónapban némileg csökkent. Az MSZP tábora egy százalékpontot nőtt (13 százalék), miután az ezt megelőző négy hónapban változatlan volt. A párt szavazói továbbra is meglehetősen aktívak. Az MSZP ebben a ciklusban most először lépett ki a 10-12 százalékos sávból. A Jobbik támogatottsága egy százalékpontot csökkent (10 százalék), miután az előző négy hónapban szintén változatlan volt. Ezzel a párt újra elérte fél évvel ezelőtt már beállított mélypontját. A Jobbik támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony.

A többi párt megítélése minimálisan változott.

Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan továbbra is 3 százalékon áll. A DK támogatóinak száma most egy százalékpontot növekedve újra 4 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban is elérte az 1 százalékot. Ez a Kétfarkú Kutya Pártnak öt hónap után most először nem sikerült. A Párbeszéd és a MLP támogatóinak az aránya most sem érte el az egy százalékot.

A 24.hu információi szerint a felmérés szerint a szavazók kezdenek a baloldali ellenzék irányába fordulni, de ez még nem jár az aktivitás változásával, lévén a bizonytalanok aránya változatlanul 43 százalék.

A múlt havi csökkenés után a Fidesz támogatottsága befagyott. Még pár hónapot várni kell, mire kiderül, mire megy az új ügyekkel, pl. a civilek ellen indított támadással. A baloldalon megindul a vezetőkiválasztási folyamat, a Publicus szerint ez a pártok felé fordította a szavazókat. Az MSZP és a DK is 1-1 százalékpontot nőtt, az előbbi ebben a ciklusban először kilépett a 10-12 százalékos sávból, és most került először hibahatáron a Jobbik elé az összes megkérdezett körében.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.