Sólyom László is aláírta

Az olimpiaellenes népszavazást több párt is támogatja.
 
 

Sólyom László is aláírta

Az olimpiaellenes népszavazást több párt is támogatja.
 
 
 
 
 

Sólyom László is aláírta

Az olimpiaellenes népszavazást több párt is támogatja.

Sólyom László volt köztársasági elnök is aláírta a Momentum Mozgalom által indított olimpiaellenes népszavazási kezdeményezést, írta meg az Indexnek több olvasója.

A hírt a volt köztársasági elnök titkársága az MNO kérésére megerősítette, mint írták: „Sólyom elnök úr ma délelőtt valóban aláírta az olimpia rendezéséről szóló népszavazás kiírásáért indított petíciót a budapesti Mechwart ligetnél”.

A titkárságon afelől is érdeklődtünk, hogy mit gondol Sólyom László a budapesti olimpiáról, és miért támogatja a népszavazási kezdeményezést, de erre még nem kaptunk választ.

Egyébként nemcsak a volt köztársasági elnök, de az MSZP, az Együtt, az LMP és a Párbeszéd is támogatja a Momentum Mozgalom kezdeményezését.

A Momentum Mozgalom decemberben nyújtott be helyi népszavazási kezdeményezést az olimpia ellen. A kérdés úgy szól: „Egyetért-e ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?” Ahhoz, hogy valóban népszavazás legyen Budapesten, harminc nap alatt 138 ezer hiteles aláírást kell összegyűjteni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.