Lepattantak Pavlovicékról

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai erődemonstrációt tartottak és zsinórban tizenharmadik győzelmüket aratták.
 
 

Lepattantak Pavlovicékról

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai erődemonstrációt tartottak és zsinórban tizenharmadik győzelmüket aratták.
 
 
 
 
 

Lepattantak Pavlovicékról

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai erődemonstrációt tartottak és zsinórban tizenharmadik győzelmüket aratták.

A vendégek szempontjából elpuskázott lehetőségekkel – ugyanakkor begyűjtött lepattanó-labdákkal – indult a csata, ezért a két triplát is „helyre küldött” hazaiak előbb kaptak lábra, 8:4. Ebben az időszakban nem volt az igazi a diadal reményében pályára lépett bakonyiak védekezése, ráadásul közelről és távolról is többször rontottak, 10:7. Mérész-mester érezte: ennek fele sem tréfa, magához rendelte az övéit, s elmagyarázta nekik, hogy a folytatásban potosabb produkciót remél tőlük. A mérkőzést jó hangulatban, ám nem elbizakodottan várt bakonyiak nagy bajban lettek volna a lepattanóik nélkül, hiszen az ellenfél talán a legszebb évadbeli arcát mutatta: a hetedik percig nem vétettek el dobást, 14:9. A faultokkal szorgosan iparkodó Kállóék küzdöttek becsülettel, de csak az eredmény után futhattak, hogy a pestiek büntetőt, duplát és triplát sem tévesztettek. Magyarán: makulátlan mérleggel tüzeltek, 19:11. Ezt követően Körtélyesi Gergely gondolta úgy, hogy hátára veszi a csapatát. Az erőcsatár pontjaival – és a társak demoralizáló blokkjaival – előbb hamar felzárkóztak (21:19), aztán a vezetést is átvették. Igaz, a fordulatban az is közrejátszott, hogy az addig magabiztos, elvétve cserélő hazaiak elvesztették a fonalat.

A második negyed elején Jilling hárompontosa azt jelentette, hogy a keményen védekező "nyugati-első" egyértelműen kimászott a gödörből, 22:26. Az általában agresszív kosárlabdát forszírozó TF-et teljesen kizökkentették a ritmusból, mivel a spílereik keze megremegett, rossz passzokkal és dobásokkal jelentkeztek, (22:31). Miközben a derbit kisebb szabálytalanságokkal tördelő Simonék mentek egy egy–tizenhetes rohamot, az állva hagyott és elbizonytalanított vetélytárs dobóformája ötven százalékra csökkent. A találkozó óriásit változott. A helyiek nyolc percnyi gólcsendjét Kerkai törte meg, majd az idegeskedésük rövid időre a HOYA-mezesekre is átragadt. A felek ezen percekben egymás hibáiból éltek, aztán a másik oldal kicsit ráerősített, 28:34. A nagyszünet előtt Körtélyesi és Nebojsa Pavlovic – elől és hátul is – gondoskodott arról, hogy a csapatok közötti tudáskülönbség kiütközzön. A bátrabb, többet próbálkozó, a támadólepattanók révén újabb esélyeket kapott veszprémiek megint elhúzzanak, 28:41.

A második félidőt Jilling harmadik hármasa vezette fel, amire az ellen kihagyott büntetőkkel válaszolt. Az eltérés később is tíz-tizenkét pont között mozgott, ha a vendégek nem pörögtek kellően magas fordulatszámon és sok átadásuk ment rossz helyre, a Mehmedovic-tanítványok kicsit közelebb jöttek, 32:44. Ez azt mutatta, hogy a liga legjobb formában lévő együttese nem nyugodhatott meg, igaz, annyira aggódniuk sem kellett. Mikor tizenöt pont lett a differencia (35:50), a "tabella-negyedik" jelezte: főként az otthonában tud veszélyes is lenni. A kinti dobásaikkal nagy erőfeszítéseket tettek, hogy a gólszegény periódusban a hátrányuk jócskán csökkenjen, 46:52. Ekkortájt fontos volt, hogy Kámán Tamásék okosan és taktikusan játszanak, a sorsdöntő pillanatokban higgadtan is oldották meg a feladatukat.

Kilencpontos HOYA-vezetésről kezdődött a záró felvonás, amiben ismét szigorúan védekeztek – az amúgy sok labdát eladott – Hegedűs Attiláék, 49:58. Ezzel együtt ritmust váltottak, s mert újra jó szériába kerültek, a fővárosiak időt kértek, mondván, itt az utolsó sanszuk a csodára, 49:62. Ám hiába mozgósítottak sok energiát, elfogyott a szuflájuk, a jól összpontosító, harminckettes teljesítményindex-szel zárt Pavlovic és társai minden próbatételüket visszaverték, 50:68. A vendégdominancia árnyékában sokat hibáztak, így hiába van jó keretük, a húszpontos előnyre is szert tett veszprémiek jelezték: ki az úr a házban, 53:75. Ilyenformán elmaradt az előzetesen várt: szoros és küzdelmes rangadó, ám emiatt aligha bánkódtak a listavezető hívei.

Mérész Csaba edző értékelésea klub honlapja szerint: - Az elején kicsit „beragadtunk” az összecsapásba, aztán mindent tervszerűen végrehajtottunk: agresszív stílusra váltottunk, ami nem ízlett az ellenfélnek. Végül sikerült felőrölni őket. Elégedett vagyok, noha a támadójátékunk még csiszolható.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B.: Tehetséges Fiatalok-Budapest – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 55:77 (22:23, 8:18, 17:15, 8:21). Budapest, 100 néző. V.: Bognár, Válé, Józsa. TF: Szobi 25/9, Tóth 10/6, Buzás 3, Kerkai 6/3, Franczva 4. Csere: Somogyfoki 3, Szabó 4/3. Edző: Mehmedovic Merim. Veszprém: Helmeczi 3/3, Kálló 2, Kámán 8, Pavlovic 22/6, Körtélyesi 17/3. Csere: Májer 2, Simon 7, Jilling 11/9, Hegedűs 5/3. Edző: Mérész Csaba.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.