Késik majd a végső elszámolás...

Vannak, akik még mindig nem kapták meg a karácsonyi Erzsébet-utalványt.
 
 

Késik majd a végső elszámolás...

Vannak, akik még mindig nem kapták meg a karácsonyi Erzsébet-utalványt.
 
 
 
 
 

Késik majd a végső elszámolás...

Vannak, akik még mindig nem kapták meg a karácsonyi Erzsébet-utalványt.

Az MSZP-s Korózs Lajos kérdezett rá az Emminél arra, hogy mi a helyzet a karácsonyi ajándék Erzsébet-utalványok kiküldésével, illetve hogy mi lesz azokkal, akiknek később ítéltek meg nyugdíjat, mint ahogy a kormány november 21-én bejelentette az utalványok kiküldését.

Rétvári Bence államtitkár válaszában azt fejtegeti, hogy mi alapján is küldték ki az utalványokat, illetve hogy a cél az volt, hogy aki decemberben amúgy kapott nyugdíjat, rehabilitációs, szociális és egyéb ellátásokat, az kapjon 10 ezer forintnyi utalványt. Az eredeti kormányhatározatban az szerepelt, hogy azok kapnak utalványt, akiknek decemberre megállapított ellátásuk van, és Korózs szerint ez megtévesztő, mert lehetnek olyanok, akiknek csak később ítélik meg a nyugdíjukat.

Rétvári azt írja, azok kaphatták meg decemberben az utalványokat, akik már amúgy is benne voltak a rendszerben, de január végével feldolgozzák mindazon személyek adatait, akiknek az ellátás folyósítását november 21-e után indították meg.

"A feldolgozást követően, várhatóan februárban részükre is kiküldik az utalványt – írja Rétvári, aki az HVG.hu információi szerint hozzáteszi, - az utalványt nem kell kérelmezni, azt hivatalból kézbesíti a Magyar Posta, csak akkor kell külön jelentkezni, ha a postai kézbesítés nem járt sikerrel, mert például az ügyfél nem jelentette be a lakcímváltozást. Azok pedig már nem kapnak a kormány ajándékából, akik 2016 decembere után kezdtek el nyugdíjat kapni."

Az Erzsébet-utalványokról a végső elszámolást egyébként a kormányhatározat alapján április 30-ig kell majd elkészíteniük. Rétvári azt is közölte, hogy január 24-ig 2605 olyan új jogosultnak küldték ki pótlólag az Erzsébet-utalványt, aki november 21-e után kezdett el ellátást kapni. További 5965 ember esetében azonban újbóli kézbesítést kezdeményeztek, mert a Magyar Postának nem sikerült kézbesíteni az utalványokat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.