"Jogosulatlan közterületi értékesítés"

Rendőrök és közteresek akadályozták az olimpiás aláírásgyűjtést.
 
 

"Jogosulatlan közterületi értékesítés"

Rendőrök és közteresek akadályozták az olimpiás aláírásgyűjtést.
 
 
 
 
 

"Jogosulatlan közterületi értékesítés"

Rendőrök és közteresek akadályozták az olimpiás aláírásgyűjtést.

Egyenruhások sorfala akadályozta az Együtt olimpiáról szóló aláírásgyűjtését a Határ úti aluljáróban, írta a párt pesterzsébeti-kispesti szervezete a Facebookon. Az ORFK válasza szerint szó sem volt rendőrsorfalról: a helyszínen csak két rendőr intézkedett, akik egy körözött személyt fogtak el. A rendőröket négy közterület-felügyelő hívta ki, akik az intézkedés végéig biztosították a helyszínt, de szerintük nem akadályozták az aláírásgyűjtést.

Az Együtt a Határ úti aluljáróban akart aláírásokat gyűjteni az olimpiáról szóló népszavazáshoz, amikor furcsa dolgok történtek, írja a párt pesterzsébeti-kispesti szervezete a Facebookon. Először három rendőr jelent meg, akik két illegálisan áruló nőt igazoltattak. Pár perc múlva megjelent még öt rendőr. Látszólag a két nő adatait vették fel, de kb. egy óra múlva már roppant idegesítő volt, hogy nyolc rendőr áll sorfalat a párt aláírásgyűjtő pultja előtt.

A párt aktivistái megkérdezték a rendőröket, hogy talán csak nem őket vegzálni küldték ki őket, mire az egyik egyenruhás azt mondta: ezt nem cáfolja – írja az index.hu híre szerint az Együtt a Facebookon.

Amikor az aláírók is megkérdezték, hogy miért akadályozzák őket a rendőrök, megkérték őket, hogy álljanak már arrébb, mert megfélemlítik az embereket. Az egyenruhások két perce félreálltak, majd újra sorfalba rendeződtek a pultok előtt. Az Együtt így is 128 darab aláírást gyűjtött, és hoztak nekik 31 aláírást.

Amikor az aláírásgyűjtők elkezdtek összepakolni, a nyolc rendőr azonnal elhagyta az aluljárót, és az illegális árusok folytatták az árusítást. 

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.