Egy félidőt bírt a Telekom a Barcelona ellen

A Barcelona 25:22-re legyőzte a Telekom Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában.
 
 

Egy félidőt bírt a Telekom a Barcelona ellen

A Barcelona 25:22-re legyőzte a Telekom Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában.
 
 
 
 
 

Egy félidőt bírt a Telekom a Barcelona ellen

A Barcelona 25:22-re legyőzte a Telekom Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában.

A januári világbajnokság után folytatódott a Bajnokok Ligája, megkezdte tavaszi hadjáratát a Telekom Veszprém is. Méghozzá nem akármilyen ellenféllel: a Barcelona látogatott a magyar bajnokhoz. Ősszel szoros mérkőzésen, három góllal kikapott a Veszprém a katalánoktól. Aaron Pálmarsson továbbra sem volt bevethető a házigazdánál. Közel öt percig egyik csapat sem tudott gólt szerezni, majd a Barcelona csapatkapitánya, Víctor Tomás törte meg a jeget.

Nem sokkal később Chema Rodríguez és Nagy László találataival fordított a Veszprém, és magához ragadta a kezdeményezést. Kétgólosnál nagyobb előnyre azonban nemigen tudott szert tenni Xavi Sabaté legénysége, ám azt tudni lehetett, hogy ez a mérkőzés nem is erről fog szólni. A katalánoknál Víctor Tomás és Jallouz is több gólt szerzett, a Veszprémnél Gajic és Nagy László teljesítménye volt kiemelkedő, valamint Mikler Roland is hozzátette a magáét a kapuban a szünetbeli soványka előnyhöz, 14:13.

A fordulás után a második félidő derekáig jól tartotta magát (és előnyét) a Veszprém, Gasper Marguc és Momir Ilics is gólokkal járultak hozzá ehhez. 18:18-nál Sulicot kiállították egy ütésért, és itt megfordult a mérkőzés. A Barcelona megszerezte a vezetést, és magához is ragadta a kezdeményezést. Ráadásul a kapuban Pérez de Vargast váltó Ristovski lehúzta a rolót, 50 százalék fölötti klasszis teljesítménnyel szomorította a veszprémieket.

No, persze az sem segítette a házigazdát, hogy egy közel 10 perces gólcsendet „produkált”, miközben a Barcelona nem állt le a gólszerzéssel... Sőt az alkalmat kihasználva Andersson és Raúl Entrerríos vezérletével néggyel meg is lépett, ez pedig végzetesnek bizonyult. Innentől már csak futott az eredmény után a Veszprém, az utolsó két percben ugyan feljött két gólra, és Kiril Lazarov kiállításával jó esélyt kapott a még közelebb zárkózásra, de nem sikerült élnie a lehetőséggel. A Veszprém végül (ismét) három góllal kikapott a Barcától, és egyre nehezebb helyzetbe kerül a csoportban, 22:25.

Xavier Sabaté értékelése az NSO tudósítása szerint: – Az első félidőben jól játszottunk, gyorsan futottunk, sok indításos gólt szereztünk, és Mikler Roland is jól védett. A másodikban nem tudtuk tartani ugyanezt a szintet. Mindkét átlövőpozícióban egy-egy játékosunk volt. Próbáltam úgy cserélni Nagy Lászlót és Ilics Momirt, hogy pihenni is tudjanak, de mégsem tudtunk belül eredményesebben támadni. A különbség a kihasználatlanul maradó helyzetekből adódott.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A-csoport, 10. forduló: Telekom VKC - Barcelona 22:25 (14:13). Veszprém, 5000 néző. V.: Nikolics, Sztojkovics (szerbek). Telekom: Mikler – Gajics 6 (2), Sulics 2, Nagy L. 6, Schuch, Terzics, Iváncsik G. Csere: Alilovics (kapus), Gulyás, Ilics 2 (1), Nilsson, Ugalde 1, Marguc 1, Ch. Rodríguez 3, Lékai 1. Edző: Xavier Sabaté. Barcelona: De Vargas – Tomas 3, Mem 2, Enterrios 2, Sorhaindo, Zsalluz 3, Rivera 5 (2). Csere: Risztovszki (kapus), Nöddesbo, Andersson 4, N'Guessan 2, Syprzak 2, Morros, Jícha, K. Lazarov 2. Edző: Xavier Pascual.

Az eredmény alakulása. 9. perc: 4:2. 18. p.: 9:6. 29. p.: 12:13. 42. p.: 17:18. 51. p.: 18:22.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.