Kétgólos sikert aratott a Veszprém Kielben

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában a Telekom Veszprém idegenben 27:25-re legyőzte a THW Kielt.
 
 

Kétgólos sikert aratott a Veszprém Kielben

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában a Telekom Veszprém idegenben 27:25-re legyőzte a THW Kielt.
 
 
 
 
 

Kétgólos sikert aratott a Veszprém Kielben

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában a Telekom Veszprém idegenben 27:25-re legyőzte a THW Kielt.

A Barcelona elleni hazai vereséget követően újabb nagy feladat előtt állt a Veszprém, hiszen a szintén bivalyerős Kielhez látogatott a magyar bajnokcsapat. Ráadásul Aron Pálmarsson és Ivan Sliskovic sem tarthatott a kerettel többek között, voltak hiányzók. A Kielnél az első számú kapus, Niklas Landin nem volt bevethető. Ez azonban nem érződött a német csapaton, hiszen Andreas Wolff remekelt a kapuban az első percekben, Niclas Ekberg és Patrick Wiencek góljaival hamar tetemes előnyre tett szert a házigazda. Xavi Sabaté időt kért, és megrázta magát a Veszprém.

Mirko Alilovic teljesítménye feljavult a kapuban, támadásban pedig egyre hatékonyabb lett a magyar alakulat, Nagy László és Momir Ilics góljainak is köszönhetően az első félidő derekán egyenlített a Veszprém. Lékai Máté jól mozgatta a csapatot, amely a hetesekkel hadilábon állt, kettőt is elrontott az első játékrészben. Remek hajrával azonban az utolsó két percben ledolgozta kétgólos hátrányát a Veszprém, így a szünetben 15:15-ös döntetlent mutatott az eredményjelző. 

A fordulás után a Kiel mintha az öltözőben maradt volna, a Veszprém 3:0-s rohammal állva hagyta ellenfelét. Persze a német csapat néhány perc után ismét megjött a meccsbe, a remek napot kifogó Wiencek és a volt veszprémi Zeitz góljaival gyorsan felzárkózott, majd Mirsad Terzic kiállítását kihasználva a 42. percben egyenlített. Egy hosszabb, négyperces veszprémi gólcsendet Ilics tört meg, ami lélektanilag rendkívül fontos volt. A Veszprém magához ragadta a kezdeményezést, és nem engedte ki kezei közül az előnyt. Ilics belőtte a heteseket, a túloldalon Ekberg kapufára lőtt egyet, Mikler Roland védési hatékonysága egyre csak javult. Két perccel a mérkőzés vége előtt Nagy László lőtt szerencsés gólt, a támadásban tanácstalannak tűnő Kiel Duvnjak révén újabb hibát követett el – vagy ha úgy tetszik, Mikler hárított egy újabb próbálkozást. Ez sorsdöntőnek bizonyult, bár az utolsó percben feljött egy gólra a Kiel, de Ilics utolsó másodpercekben szerzett találata végleg eldöntötte a pontok sorsát. Értékes győzelmet aratott a Veszprém a Kiel otthonában, ezzel megelőzte német riválisát a tabellán, 25:27.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkör, 11. forduló: THW Kiel (német) - Telekom Veszprém 25:27 (15:15). Kiel, 10 000 néző. V.: Gubica, Milosevic (horvátok). Kiel: Wolff – Ekberg 7 (4), Vujin 2, Dissinger 1, WiencekI 6, Duvnjak 2, Dahmke 1. Csere: R. Toft Hansen 1, Zeitz 2, Santos, L. Nilsson, Bilyk 3, Brozovic. Edző: Alfred Gíslason. Veszprém: Alilovic – Marguc, A. Nilsson 1, Nagy L. 6, Schuch, Terzics, Iváncsik G. 2. Csere: Mikler (kapus), Ilics7 (2), Lékai 6, Sulic 2, Blagotinsek, Gulyás P. 1, Gajic 1, Ugalde 1, Ch. Rodríguez. Edző: Xavier Sabaté.

Az eredmény alakulása az NSO tudósítása szerint: 4. p.: 3:1. 8. p.: 5:1. 13. p.: 7:4. 16. p.: 7:7. 21. p.: 10:11. 28. p: 15:13. 34. p.: 15:18. 42. p.: 20:20. 51. p.: 22:23. 57. p.: 23:26.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.