Bosszantó bakik a bajnok ellen

4:1-re kikapott a listavezető Győrtől az 1. Futsal Club Veszprém hétfőn az NB I-ben.
 
 

Bosszantó bakik a bajnok ellen

4:1-re kikapott a listavezető Győrtől az 1. Futsal Club Veszprém hétfőn az NB I-ben.
 
 
 
 
 

Bosszantó bakik a bajnok ellen

4:1-re kikapott a listavezető Győrtől az 1. Futsal Club Veszprém hétfőn az NB I-ben.

Magyarország legjobb futsalcsapata, a bajnoki címvédő és listavezető, újdonsült Magyar Kupa győztes Győr látogatott Veszprémbe az első osztályú bajnokság hétfői játéknapján. Az ötödik helyen álló 1. FCV amúgy sem könnyű helyzetét tovább nehezítette, hogy a sérüléssel bajlódó Finta Péter és Fehér Krisztián mellett válogatott házi gólkirályára, Tatai Józsefre sem számíthatott eltiltás miatt.

Látványos koreográfiával készült a rangadóra a „B-közép”, amely remek hangulatot teremtett a kezdésre. Élvezetes, lüktető játékot hozott az első felvonás. A veszprémiek egy pillanatra sem ijedtek meg esélyesebb riválisuktól. Az első lehetőség is a mieink előtt adódott, a 2. percben Boromisza Gábor lövését fogta Tóth Gyula. A Madarász-csapat agresszívan letámadott, s labdaszerzésekből próbált minél gyorsabban felérni a kisalföldiek kapujához.

A játékrész derekánál nagy lehetőség adódott a vendégek előtt: ketten vezethették Schmidmajerre a játékszert, aki nagy bravúrral avatkozott közbe. Másodpercekkel később pedig Seidler lövése szállt kevéssel mellé. A veszprémiek erejéből egy-egy tetszetős támadásra is futotta. A 12. percben gyönyörű összjáték végén Boromisza Dániel lőtt kapura, de Tóth ismét a helyén volt.

A játékrész hajrája a vendégeké volt. Seidler és Constantino kísérletét követően is a kapufa mentette meg a mieinket a góltól, majd Schmidmajer fogott ki ismét a zöld-fehéreken. Mindössze huszonkét másodperc volt a szünetig, amikor egy újabb szépen kijátszott lehetőség végén a rutinos Juanra vezetéshez juttatta az ETO-t, 0:1.

Kiválóan kezdte a második felvonást a házigazda. Füzy jobb oldali beadását követően Gulyás lőtte ki a bal alsó sarkot, 1:1. A folytatásban is nagy iramban zajlott a találkozó, Tar akár a vezetést is megszerezhette volna, de Tóth szögletre mentett. A 26. percben még nagyobb lehetőség adódott Tar előtt, aki ordító helyzetben rosszul találta el a játékszert, így oda lett a lehetőség. Nem úgy a túloldalon: a gyors kontra végén Constantino helyezett higgadtan a hálóba, 1:2.

Fél óra elteltével a Veszprém végezhetett el ígéretes szabadrúgást. Harnisch azonban lefülelte az átadást, aki meg sem állt Schmidmajer kapujáig, s gólra is váltotta a lehetőséget, 1:3. Három perccel később Boromisza Gábor lökésért megkapta a második sárgáját, s az azzal járó pirosat. A Madarász-csapat azonban hősiesen állta a győri rohamokat, s kivédekezte a kétperces emberhátrányt.

A hajrában mindent elkövettek a veszprémiek a szépítésért, de kapusukat lehozva, öt a négy ellen sem jártak sikerrel. Három másodperccel a vége előtt aztán Davide tette fel csapata teljesítményére a pontot, azzal, hogy a megszerzett labdát az üres hazai kapuba emelte, 1:4.

Madarász János edző értékelése a klub honlapjának tudósítása szerint: – Ilyen mérkőzésre számítottam, tudtuk, hogy a Győr erősebb nálunk. Az azonban nagyon bosszant, hogy a saját hibáinkból kaptuk a gólokat. Három találatot is odaajándékoztunk nekik, így pedig nagyon nehéz legyőzni egy ilyen szintű ellenfelet.

Jegyzőkönyv. Futsal NB I, 16. forduló: 1. FCV – Rába ETO 1:4 (0:1). Veszprém, 800 néző. V.: Wittner, (Kovács G., Újhelyi). FCV: Schmidmajer – Bognár P., Boromisza D., Boromisza G., Füzy. Csere: Spandler (kapus), Erdősi, Gulyás, Hoffer, Petróczi, Márton, Püspök, Tar. Edző: Madarász János. Győr: Tóth Gy. – Juanra, Constantino, Davide, Sáhó. Csere: Matkovics (kapus), Bognár B., Dávid, Drahovsky, Gémesi, Harnisch, Seidler, Tama, Vas. Edző: Marcos Angulo. Gólszerzők: Gulyás (22.), ill. Juanra (20.), Constantino (26.), Harnisch (31.) Davide (40.).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.