Viszlát budapesti olimpia...

Erről döntött szerdai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés.
 
 

Viszlát budapesti olimpia...

Erről döntött szerdai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés.
 
 
 
 
 

Viszlát budapesti olimpia...

Erről döntött szerdai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

Visszavonja a 2024. évi nyári olimpia és paralimpia megrendezésére beadott pályázatát Budapest. A közgyűlési vitában az Együtt felszólította a Fővárosi Közgyűlést szerdán, hogy azonnali hatállyal számolja fel a budapesti olimpiai pályázatért felelős Budapest 2024 Zrt.-t.

 

Pataki Márton, az ellenzéki párt budapesti elnöke a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte, hogy a városvezetés kormánypárti többsége csak két hónap múlva tervezi megszüntetni a felerészben fővárosi tulajdonban álló társaság működését, amelynek költéseiről egyelőre nem adtak tájékoztatást - írja az a MTI.

Az Együtt politikusa a Napi.hu információja szerint hangsúlyozta, leginkább arra a tanácsadói szerződésre lennének kíváncsiak, amelynek értéke jelenleg 7,2 milliárd forint, és feltehetően Magyarország történetének legnagyobb értékű ilyen szerződése. Pataki Márton szerint ez a szerződés az olimpiai pályázat visszavonása után egyértelműen közérdekűvé válik, az abban szereplő információkat pedig adatigényléssel ki is kérik a társaságtól.

Az ellenzéki képviselők a népszavazás megtartása mellett érveltek - mondván döntsön ebben a kérdésben Budapest - ám a közgyűlés végül - nem meglepő módon - a pályázat visszavonásról döntött saját hatáskörben, miután a kormány is erre szólította fel a testületet.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.