Császárék kis híján borsot törtek a Veszprém orra alá

A Telekom Veszprém 28:27-re nyert a Kadetten Schaffhausen otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.
 
 

Császárék kis híján borsot törtek a Veszprém orra alá

A Telekom Veszprém 28:27-re nyert a Kadetten Schaffhausen otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.
 
 
 
 
 

Császárék kis híján borsot törtek a Veszprém orra alá

A Telekom Veszprém 28:27-re nyert a Kadetten Schaffhausen otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Sok hiányzóval (Aron Pálmarsson, Ivan Sliskovics, Ancsin Gábor, Gasper Marguc, Renato Sulics) vágott neki a svájci túrának a Telekom Veszprém, amely az utóbbi időben jó idegenbeli formát mutatva (győzelem a Silkeborg és a Kiel otthonában is), bizakodva várhatta a sereghajtó elleni találkozót. A harmadik hely megőrzéséhez pedig elengedhetetlen minden pont.

Ennek megfelelően már az elején magához ragadta a kezdeményezést a magyar bajnok. Andreas Nilsson és Nagy László lőtte a gólokat az egyik oldalon, a másikon pedig egy magyar légiós, Császár Gábor villogott. A válogatott irányító tartotta meccsben a Schaffhausent, az első félidőben szerzett hat góljával és gólpasszaival csapata legjobbja volt. A magyar kapuban Mirko Alilovics nem igazán találkozott a labdával, a hajrára beálló Mikler Roland új impulzust hozott, többek között Császár egyik hetesét is kivédte. Momir Ilics és Chema Rodríguez is többször betalált, ennek ellenére a szünetben csak eggyel vezetett a Veszprém, 15:16. 

A fordulás után két gyors góllal megfordította a meccset a Schaffhausen, majd jött az újabb fordulat, a Veszprém visszavette az előnyt. Innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét oldalon kiállítások nehezítették az előrehaladást. Ráadásul a két kapus, Mikler és Nikola Marinovics is elkapta a fonalat, így kevesebb gól született a második játékrészben. Az első 30 percben remeklő Császár a folytatásra visszaesett, nem is tudott a kapuba találni, két hetest is kihagyott. Ugyanúgy, ahogy a Veszprém kulcsembere, Nagy László is visszafogottabb teljesítményt nyújtott támadásban – védekezésben viszont oroszlánrészt vállalt a svájciak megfékezésében.

A félidő derekán magához ragadta a kezdeményezést a Schaffhausen: míg a Veszprém kapufákig, sáncolt lövésekig jutott, a házigazda többek között a pazarul lövő Luka Maros vezérletével tartani tudta előnyét. Egészen az 53. percig, amikor egy 3:0-s rohammal a magyar bajnok újra megszerezte a vezetést – és ki sem engedte már a kezéből. Maros révén ugyan még kiegyenlített a Schaffhausen a hajrában, Momir Ilics azonban egy kiváló átlövéssel előnyhöz juttatta a Veszprémet, sőt, beállította a 28:27-es végeredményt is.

A Veszprém győzelmével nagy lépést tett a harmadik hely megszerzése felé, az utolsó csoportkörben rangadót vív a Flensburggal hazai pályán.

Xavier Sabaté értékelése az NSO tudósítása alapján: – Szerencse és hatalmas küzdés kellett a győzelemhez, mert sérült és beteg játékosaink nagyon hiányoztak. Nagyon hasznosan játszott Gulyás és Blagotinsek, a védekezésünk viszont nehezen állt össze.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A-csoport, 13. forduló: Kadetten Schaffhausen (svájci) – Telekom Veszprém 27:28 (15:16). Schaffhausen, 3300 néző. V.: A. Konjicanin, D. Konjicanin (bosnyákok). Schaffhausen: Kindle – Richwien 2, Küttel 2, Császár 6, Meister 4, Maros 8, Pendic 4 (1). Csere: Marinovics (kapus), Graubner, Delhees, Brännberger 1, Markovic. Veszprém: Alilovic – Gajics 5 (3), A. Nilsson 3, Nagy L. 2, Schuch, Terzic, Ugalde 2. Csere: Mikler (kapus), Ch. Rodríguez 4, Ilics 5 (2), Blagotinsek 3, Kopljar 1, Iváncsik G. 1, Lékai 1, Ligetvári, Gulyás P. 1. Az eredmény alakulása. 6. perc: 2:4. 14. p.: 5:8. 19. p.: 9:11. 22. p.: 11:14. 27. p.: 14:14. 32. p: 17:16. 36. p.: 17:18. 46. p.: 22:21. 50. p.: 24:22. 54. p.: 25:25. 55. p.: 25:27. 59. p.: 27:27.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.