Verekedés volt Majtényi előadásán

Egy férfi számonkérte az államfőjelöltet, hogy miért indul államfőként?
 
 

Verekedés volt Majtényi előadásán

Egy férfi számonkérte az államfőjelöltet, hogy miért indul államfőként?
 
 
 
 
 

Verekedés volt Majtényi előadásán

Egy férfi számonkérte az államfőjelöltet, hogy miért indul államfőként?

Az Origo információi szerint kisebb verekedés tört ki Majtényi László ma esti előadásán az ELTE bölcsészkarán. A baloldal közös államfőjelöltje nagyjából 30 érdeklődő előtt beszélt a jogállami berendezkedésről, ezt követően pedig kérdezni is lehetett az alkotmányjogásztól. Egy férfi számonkérte Majtényit, hogy miért indul államfőként, miközben szakértőként azt hangoztatja, hogy Magyarország alaptörvényével legitimációs problémák vannak. A Soros Alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Intézet elnöke megpróbálta elütni a kérdést, de a férfi nem tágított, hazugnak és hazaárulónak nevezte Majtényit.

Mire a hallgatóságból két nagyobb darab férfi odalépett a kérdezőhöz, és felszólították, hogy távozzon a teremből. Ő arra hivatkozva, hogy jogában áll jelen lenni, megtagadta a kérést, és tovább vitatkozott Majtényivel. Ekkor eldurvultak az események, a két férfi odalépett a zavargóhoz, együttesen megragadták, hátracsavarták a kezét, majd a fejét lenyomva kivonszolták a teremből.

A dulakodás a folyosón is folytatódott, úgy tudjuk, hogy az ott tartózkodó biztonsági őrnek is közbe kellett avatkoznia. Rendőri intézkedés nem történt, ahogy sérülés sem. Jóllehet, a bántalmazott férfi értesüléseink szerint rokkantnyugdíjas.

Eközben Majtényi odabent tovább folytatta az eszmefuttatását, nem reagált a történtekre. Az Origo forrásai azt mondták, a köztársaságielnök-jelölt mosolygott az atrocitáson. Majtényi mindösszesen annyit jegyzett meg, hogy a kidobott férfival már korábban is volt szóbeli konfliktusa.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.