A Flensburg kipipálva, megvan a harmadik hely a Veszprémnek

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának 14., utolsó fordulójában a Telekom Veszprém otthon 34:28-ra győzött.
 
 

A Flensburg kipipálva, megvan a harmadik hely a Veszprémnek

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának 14., utolsó fordulójában a Telekom Veszprém otthon 34:28-ra győzött.
 
 
 
 
 

A Flensburg kipipálva, megvan a harmadik hely a Veszprémnek

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának 14., utolsó fordulójában a Telekom Veszprém otthon 34:28-ra győzött.

Hosszas kihagyás után visszatért sérüléséből Aron Pálmarsson a veszprémieknél, ahol Ivan Sliskovic és Ancsin Gábor sem került be a keretbe. A mérkőzés tétje az A-csoport harmadik helye volt, a képlet egyszerű volt: aki győz, azé a harmadik hely, akik veszít, az negyedik. A Flensburg – melynek vezetőedzője, Ljubomir Vranjes a nyártól a Veszprémet irányítja – elképesztő ütemet diktált az első percekben, gyakorlatilag minden támadásnál azonnal lerohanta a német csapat a Veszprémet, többször hibára kényszerítve a magyar bajnokot.

Hol egyik, hol másik csapat vezetett, jelentősebb előnyre azonban egyik gárda sem tudott szert tenni. Andreas Nilsson remekül kezdett a hazaiaknál, majd Lékai találatával a 9. perc végén kettővel ment a Veszprém. Néhány perccel később már a Flensburg vezetett ugyanennyivel, a szintén Veszprémbe igazoló Kentin Mahé és Lasse Svan volt a legaktívabb a vendégeknél. Az utolsó öt percet háromgólos hátrányban kezdő Veszprém feljött egyre a szünetre, 17:18.

A fordulás után mintha egy teljesen másik Veszprém jött volna ki a pályára. A visszarendeződéseknél sokkal hatékonyabb volt a házigazda, jóval kevesebb gyors gólt tudott szerezni a Flensburg, amihez persze az is kellett, hogy a Mikler Rolandot váltó Mirko Alilovic fantasztikus formában védett, közel 50 százalékkal. A játékrész derekán Mirsad Terzic piros lapot kapott, harmadik két perce után már nem állhatott vissza, így védekezésben egyik legjobbját veszítette el a Veszprém.

Azonban még ez sem zavarta meg a rendkívül stabilan játszó és masszívan védekező Sabaté-csapatot, amelyben Momir Ilics és Nagy László is remekelt. Nilsson a második fordulóban is folytatta a gólgyártást, és bekapcsolódott a helyenként szép gólokat is szerző Lékai Máté is. A Flensburg támadójátéka akadozott az utolsó percekben is, a Veszprémé viszont nem, így hatgólos győzelmével a magyar csapat megszerezte a harmadik helyet a csoportban, 34:28. 

Xavier Sabaté értékelése az NSO tudósítása szerint: – Gyönyörű meccs volt. A szurkolóknak is köszönöm, ilyen hangulatban nem lehet veszíteni. Nagyon nehéz volt a meccs, mert ellenfelünk, amely a Bajnokok Ligájában a négybe jutásra esélyes és a német bajnoki címet is megszerezheti, nagyon gyorsan játszott, és az első félidőben voltak problémáink a visszarendeződéssel. A szünet után gyorsabban tudtunk cserélni, a lerohanásaink is sikerültek, Alilovic pedig fantasztikusan védett. Fontos volt, hogy Pálmarsson húsz percet tudott játszani, így Ilics is tudott pihenni.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A-csoport, 14. forduló: Telekom VKC - SG Flensburg (német) 34:28 (17:18). Veszprém, 5000 néző. V: Badura, Ondogrecula (szlovákok). Telekom: Mikler – Gajics, Nilsson 5, Nagy L. 5, Schuch, Terzics, Ugalde. Csere: Alilovics (kapus), Gulyás, Iváncsik G. 1, Ilics 9 (5), Pálmarsson 2, Marguc 5, Sulics 2, Lékai 5. Edző: Xavier Sabaté. Flensburg: Andersson – Svan 2, Glandorf 5, Toft Hansen 1, Mogensen 2, Mahe 4, Wanne 4. Csere: Möller (kapus), Djordjics 3, Heinl, Zachariassen 1, Gottfridsson, Schmidt 5 (2), Radivojevics 1. Edző: Ljubomir Vranjes. Az eredmény alakulása. 6. perc: 3:3. 10. p.: 7:5. 13. p.: 8:10. 21. p.: 11:14. 36. p.: 21:18. 44. p.: 26:23. 53. p.: 32:27.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.