"Borkai Zsolt nagyon sok kárt okozott és megbukott"

1928 óta a Rio de Janeiro-i olimpián szerezték a legkevesebb pontot sportolóink.
 
 

"Borkai Zsolt nagyon sok kárt okozott és megbukott"

1928 óta a Rio de Janeiro-i olimpián szerezték a legkevesebb pontot sportolóink.
 
 
 
 
 

"Borkai Zsolt nagyon sok kárt okozott és megbukott"

1928 óta a Rio de Janeiro-i olimpián szerezték a legkevesebb pontot sportolóink.

Az olimpiai bajnok öttusázó, Török Ferenc írt véleménycikket a Népszavának, ebben pedig nem kíméli a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, Borkai Zsoltot.

Bármennyire is sikernek hirdette meg a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a magyar olimpiai csapat riói szereplését, ideje, hogy Borkai Zsolt észrevegye: ez nem így van. Megbukott. Soha ilyen mélypontra nem került a magyar sport, mint most, a vezetése alatt – írta kezdés gyanánt a 81 éves Török Ferenc, aki azzal érvelt, hogy a magyar sport soha ekkora támogatást nem kapott, mint az elmúlt olimpiai ciklusban, ehhez képest csak a vívók, az úszók és a kajakosok teljesítettek. A csapatsportok közül pedig egyedül a vízilabdázók jutottak ki Rióba, 1928 óta a mostani olimpián szerezték a legkevesebb pontot sportolóink.

Török Ferenc szerint a kormány nagyon jól döntött, amikor lefokozta a MOB-ot. Mint ismert, az irányítás és a sportfinanszírozás visszakerült az EMMI-hez, az olimpiai bizottságnak javaslattevő szerepe van már csak. Török ezután sem kertel: szerinte az lett volna a helyes, ha Borkai a döntés után lemond elnöki posztjáról.

- Ilyen események után az egyetlen „becsületes” lépés az azonnali lemondás lett volna, hiszen a MOB Közgyűlése az olimpiai ciklusban az elnök minden közgyűlési előterjesztését szolgai módon, engedelmesen támogatta és szavazta meg. Borkai még arra sem méltatta a MOB tagokat, hogy több mint fél évvel az olimpia után az eredmények értékelése a Közgyűlés előtt sorra kerüljön – jegyezte meg Török Ferenc, aki az elnökség 2016-os szakmai beszámolóját is hiányolja.

Ezek egyébként benne vannak a MOB alapszabályában (aminek módosított verzióját is kritizálta Török), de Tokió és Mexikóváros olimpiai bajnoka nem lát rá esélyt, hogy a tisztújításig bármi érdemi történjen. Szerinte Borkai Zsolt már csak az újraválasztásával foglalkozik.

Török Ferenc végül a 24.hu információja szerint felszólította Borkai Zsoltot, hogy intézkedjen az alapszabály rendbetételéről, majd azt követően készítse elő a tisztújítást:

- Nagyon sok kárt okozott a magyar olimpiai mozgalomnak, szeretném, ha önkritikusan értékelné a tevékenységét, és kiiratkozna a magyar sport vezetéséből. Emlékeztetem a MOB jelszavára: A becsületes játék az egyetlen út!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.