A Fradi ellen szakadt meg a rossz sorozat

Hat nyeretlen találkozó után győzött a veszprémi futsalcsapat, amely így három pontot visz magával az NB I felsőházi rájátszásába.
 
 

A Fradi ellen szakadt meg a rossz sorozat

Hat nyeretlen találkozó után győzött a veszprémi futsalcsapat, amely így három pontot visz magával az NB I felsőházi rájátszásába.
 
 
 
 
 

A Fradi ellen szakadt meg a rossz sorozat

Hat nyeretlen találkozó után győzött a veszprémi futsalcsapat, amely így három pontot visz magával az NB I felsőházi rájátszásába.

A futsal NB I alapszakaszának hétfői záró fordulójában a már biztos alsóházi résztvevő Ferencvárost fogadta a felsőházba jutott Veszprém. A találkozónak azonban így is maradt tétje, mégpedig az, hogy a mieink hány pontot visznek magukkal az 1:6. helyért zajló sorozatba.

A fővárosiak már a 3. percben vezetéshez jutottak: Szegő vette be Sárdi kapuját. Szerencsére ez egyáltalán nem fogta meg a bakonyiakat. Egy perc sem telt el, amikor Boromisza Gábor remek ütemű passzát Tatai gólra váltotta, 1:1. A Veszprém a folytatásban rátett még egy lapáttal: a 7. percben Boromisza Dániel egy gyönyörű kapáslövéssel a vezetést is megszerezte, 2:1. A folytatásban kiegyenlített játék folyt nagyobb lehetőségek nélkül. Öt perc volt még a játékrészéből, amikor a ferencvárosi Szabó nagy helyzetben Sárdi kapuja mellé lőtt. Ami a riválisnál kimaradt, a hazaiaknál bement: harcos labdaszerzést követően Tatai duplázta meg góljai számát, s együttese előnyét, 3:1.

Ferencvárosi rohamokkal és kapufával indult a második felvonás, a másik oldalon pedig Tar lábában maradt az újabb gól. Amire a 27. percig kellett várni, ekkor Boromisza Dániel vett át egy hosszú átadást, majd lőtt a hálóba, 4:1. Kissé talán kényelmessé is tette a veszprémieket a háromgólos előny. Ezt Karacs bosszulta meg egy gyors kényszerítőzés végén. A hajrához közeledve Tatai kétszer is betalálhatott volna, de a válogatott támadó ezúttal nem volt elég pontos. Két perccel a lefújás előtt némileg váratlanul jött a harmadik Fradi-gól: újabb gyors kontra végén Horváth volt eredményes, 4:3. Az FTC mindent elkövetett az egyenlítésért, kapusát is lehozta, de így is Tatai állt a legközelebb a gólszerzéshez, aki ordító helyzetben a kapufát találta el.

Az utolsó játéknap több eredménye is kedvezően alakult a Madarász-csapat számára: a Haladás 2:1-re kikapott az éllovas Győrtől, az Aramis pedig a Nyírgyulajjal szemben maradt alul. A Veszprém így a klub honlapjának tudósítása szerint negyedik helyen zárta az alapszakaszt, s három ponttal kezdi a jövő héten rajtoló rájátszást, melynek sorsolását március 14-én tartják.

Jegyzőkönyv. Futsal NB I alapszakasz, 18. (utolsó) forduló: 1. FC Veszprém – FTC 4:3 (3:1). Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. V.: Farkas (Vass, Vittner). 1. FCV: Sárdi – Petróczi, Tar, Püspök, Boromisza D. Csere: Spandler (kapus), Hoffer, Tatai József, Gulyás, Boromisza G., Finta, Füzy. Edző: Madarász János. Ferencváros: Borsi – Safar, Komáromi, Andorka, Szegő. Csere: Becsei (kapus), Karacs, Birinyi, Szabó Zs., Horváth B., Cséka Krisztofer, Kulik. Mb. edző: Mahalek Attila.

Gólszerzők: Tatai (4., 18.), Boromisza D. (7., 27.), ill. Szegő (3.), Karacs (31.), Horváth B. (38.).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.