Fontos győzelmet arattak a futsalosok

Első hazai meccsét játszotta az NB I. felsőházi rájátszásban az 1. FC Veszprém, amely kiváló teljesítményt nyújtva 5:2-re nyert az Aramis ellen.
 
 

Fontos győzelmet arattak a futsalosok

Első hazai meccsét játszotta az NB I. felsőházi rájátszásban az 1. FC Veszprém, amely kiváló teljesítményt nyújtva 5:2-re nyert az Aramis ellen.
 
 
 
 
 

Fontos győzelmet arattak a futsalosok

Első hazai meccsét játszotta az NB I. felsőházi rájátszásban az 1. FC Veszprém, amely kiváló teljesítményt nyújtva 5:2-re nyert az Aramis ellen.

Ellentétes előjelekkel várták a felek a pénteki Veszprém–Aramis összecsapást a futsal NB I. felsőházi rájátszásában, hiszen a bakonyiak az előző körben 9:3-as vereséget szenvedtek Győrben, a budaörsiek viszont 8:4-re nyertek a Haladás vendéglátójaként. Úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy általában végződni szokott: a veszprémi játékosok megtapsolták a „B-közép” tagjait, ezzel fejezve ki szolidaritásukat a Győrben megvert szurkolókért.

A kezdés aztán álomszerűen alakult: Tatai szögletét követően Boromisza Dániel ragasztott nagy bombát Hegedűs kapujába, 1:0. Nem sokkal később meg is duplázhatta volna előnyét az 1. FCV, ám Füzy és Tar ígéretes kontrája végén a kapu mellé szállt a játékszer. Igaz, a vendégek lábában is ott volt a gól, előbb azonban Schmidmajer védett bravúrral, majd Tar szabadított fel a gólvonalról. Kemény párharcok és mindkét oldalon szép megoldások jellemezték a találkozót. A 7. percben mégis némileg váratlanul jött a rivális egyenlítő találata Cseri jóvoltából, 1:1. A játékrész derekánál újabb gólt lőhettek volna a zöld-fehér mezesek, ám a jól helyezkedő Füzy megakadályozta ezt. A közönség továbbra is kifejezetten küzdelmes és élvezetes összecsapást láthatott. Öt perc volt hátra a játékrészből, amikor Tar tizenöt méterről hatalmas felsőkapufát lőtt. Egy minutummal később aztán már semmi sem segített a budaörsieken: a bal oldalon megiramodó Püspök csodás bokamozdulattal emelte a rövidbe a túloldalról érkező beadást, 2:1. S ezzel még nem volt vége a rohamnak. Másodpercekkel a középkezdést követően gyors kontrát végezhettek el a bakonyiak, amelynek végén ismét Püspök volt eredményes, 3:1. A félidő hajrájában vészkapussal támadtak a vendégek, de így sem tudtak szépíteni.

A térfélcserét követően sem lanyhult az iram, a nagy küzdelem hevében többször is paprikássá vált a hangulat a játéktéren. A 23. percben mérföldes lépést tett a győzelem felé a Madarász-csapat: Tar beadására Tatai érkezett remek ütemben a kapu elé és kotorta be a játékszert, 4:1. Igaz, a Pest megyeiek ekkor sem adták fel. Ismét lehozták kapusukat, de ez sem vezetett eredményre. Schmidmajer többször is bravúrral védett, máskor pedig a társai szabadítottak fel önfeláldozóan. A túloldalon viszont siker koronázta a próbálkozást: a 28. minutumban Tatai lövését védte be az Aramis hálóőre, 5:1. A Veszprém a végjátékban is fegyelmezetten védekezett, taktikusan futsalozott. A végén azért összejött a szépítés a Frank-csapatnak, Mányi az utolsó percben állította be az 5:2-es végeredményt. Tataiék teljesen megérdemelt győzelmet arattak, s értékes pontokkal gazdagodtak.

Madarász János értékelése a mérkőzés után a klub honlapjának tudósítása szerint: – A győzelmünket gyúrónk, Görgics Kálmán édesanyjának emlékének ajánlom, s azoknak a szurkolóinknak, akiket Győrben megtámadtak. Három ponttal gazdagodtunk, ez most a legfontosabb. Az előttünk álló négy hét feladata az lesz, hogy azonos szintre hozzam valamennyi játékosomat. Riválisok vagyunk, nem szoktuk egymást dicsérni, de el kell mondanom, hogy Frank Tamás fantasztikus munkát végez ezzel a fiatal csapattak.

Jegyzőkönyv. Futsal NB I., rájátszás az 1-6. helyért: 1. FCV – Aramis SE 5:2 (3:1). Veszprén, 500 néző. V.: Vass (Tolnay, Horváth Z.). FCV: Schmidmajer – Tatai, Gulyás, Boromisza G., Boromisza D. Csere: Spandler (kapus), Hoffer, Tar, Püspök, Finta, Füzy, Bognár P. Edző: Madarász János. Aramis: Hegedűs – Büki, Roni, Bognár B., Cseri. Csere: Boldizsár (kapus), Soós, Sivák, Gál, Csopaki, Pál, Pethő, Mányi, Bozánszky. Edző: Frank Tamás. Gólszerzők: Boromisza D. (1.), Püspök (16., 16.), Tatai (23., 28), ill. Cseri (7.), Mányi (40.).

A válogatott Eb-selejtezői miatt egy hónap szünet következik, az 1. FCV legközelebb a Dunaferrt fogadja majd.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.