Botka feljött Orbánra

A miniszterelnöki kihívó feltűnése és aktív politizálása felrázta a közéletet.
 
 

Botka feljött Orbánra

A miniszterelnöki kihívó feltűnése és aktív politizálása felrázta a közéletet.
 
 
 
 
 

Botka feljött Orbánra

A miniszterelnöki kihívó feltűnése és aktív politizálása felrázta a közéletet.

Mérhetően csökkent a miniszterelnök népszerűsége az elmúlt egy hónapban – derül ki a Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek számára készített felméréséből. Orbán Viktor öt százalékpontot veszítve most 44 ponton áll, őt Botka László (MSZP) követi, aki az országos politikában való megjelenés óta folyamatosan növeli ismertségét és népszerűségét is. Népszerűsége januárhoz képest két százalékpontot növekedve, 42 pont. Botka László egyértelműen a legnépszerűbb vezető a bizonytalanok körében – állapítja meg a Publicus március 9. és 14. között készített reprezentatív közvélemény-kutatása.

Vona Gábor (Jobbik) népszerűsége két százalékpontot növekedve 33 pont. Saját táborán túl, ahol ő a legnépszerűbb, az értékek meglehetősen kiegyensúlyozottak. Gyurcsány Ferenc (DK) népszerűsége sem változott érdemben, 21 pont, amely az ellenfél pártok támogatónak körében egy számjegyű értéket jelent, és a saját táborban, illetve a bizonytalanok körében is a legalacsonyabb.

Ezzel párhuzamosan minden nagy parlamenti párt támogatottsága nőtt: a Fidesz tábora két százalékponttal 25, az MSZP-é és Jobbiké 1-1 százalékponttal 14, illetve 11 százalékra bővült. A Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum Mozgalom támogatottsága is mérhető, de egyelőre mindkét formáció 1 százalékon áll. Az LMP egy százalékpontot csökkenve újra 3 százalékon áll. A DK pedig egy százalékpontot növekedve újra 4 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot, csakúgy mint a Párbeszéd és az MLP sem.

Az intézet az MNO.hu információi szerint megjegyzi, hogy az elmúlt hónapok politikai történései, az olimpiai népszavazási kampány, a köztársaságielnök-választás, továbbá Botka László, mint miniszterelnöki kihívó feltűnése és aktív politizálása felrázta a közéletet. Ennek okán a választók a pártok felé fordultak, a bizonytalanok aránya öt százalékponttal csökkent, így 39 százalékos.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.