Újra egy hetes döntött...

A Veszprém sorozatban kilencedszer MK-győztes.
 
 

Újra egy hetes döntött...

A Veszprém sorozatban kilencedszer MK-győztes.
 
 
 
 
 

Újra egy hetes döntött...

A Veszprém sorozatban kilencedszer MK-győztes.

Sorozatban hatodik, összességében már tizennyolcadik alkalommal találkozott egymással a Veszprém és a Szeged a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjében. Tavaly szintén Debrecenben csapott össze egymással a két együttes, akkor egy rendkívül izgalmas meccsen a bakonyiak hétméteresekkel nyerték meg a trófeát. A fordulatokban pedig ezúttal sem volt hiány.

A meccset jobban kezdte a Szeged, az első hét percben mindössze egy gólt dobott a Veszprém. Ennek ellenére Gasper Marguc vezetésével a bakonyiak fokozatosan átvették a játék irányítását, majd a vezetést is, sőt egyre jobban elhúztak ellenfelüktől, Juan Carlos Pastor, a szegediek edzője hiába kérte ki második idejét is az első harminc percben, volt, hogy Lékai Mátéék hat góllal is vezettek, a szünetre azonban jó hajrával négy gólra zárkózott a Szeged, 13:9.

A második félidőben – a Szeged elmúlt időszakban mutatott teljesítményét ismerve nem túl nagy meglepetésre – óriási elánnál kezdett a Tisza-parti együttes. Tíz perc után, José Manuel Sierra remek védéseinek köszönhetően 14:14-nél utol is érte ellenfelét. Ezt követően sokáig a Veszprém vette vissza a vezetést, tíz perccel a vége előtt azonban már a Szegednél volt az előny.

A hajrára Mikler Rolandot Marko Alilovic váltotta a veszprémi kapuban, és a horvát kapus új lendületet adott övéinek. Az 57. percben kettős emberelőnybe került a Szeged, gólt azonban csak a második kiállítás utáni hetesből szerzett, Källman két ziccerét Alilovic egyaránt hárította.

Ez, úgy tűnt, nem bosszulja meg magát, hiszen Balogh Zsolt nyolc másodperccel a vége előtt egyenlített, a gyors középkezdés után azonban Matej Gaber szabálytalankodott a középkezdésnél Andreas Nilsson ellen, és mivel a szegedi kapu még üres volt, villant a piros, a Veszprém pedig hetest kapott.

A bírók az utolsó két másodpercet lepörgették, a vonal mögé Aron Pálmarsson állt oda, az időn túli büntetőt pedig nem hibázta el, így a Veszprém 23:22-re nyert, és sorozatban kilencedszer, összességében pedig 26. alkalommal lett a Magyar Kupa győztese.

Xavier Sabaté értékelése a mérkőzés után az NSO tudósítása szerint: – Egy éve csak hetesekkel, vagyis szerencsével nyertünk, az idén a hatvan percben megnyertük a döntőt. Az igazi játékunkat az első félidőben láthatta a közönség, a másodikban a Szeged nagyszerű húsz percet produkált – Sierra vezérletével. Mégis megérdemelt győzelmet arattunk, mert a végén, a legfontosabb pillanatokban újra összeszedtük magunkat.

Sorozatban hatodik, összességében már tizennyolcadik alkalommal találkozott egymással a Veszprém és a Szeged a Magyar Kupa döntőjében. Tavaly szintén Debrecenben csapott össze egymással a két együttes, akkor egy rendkívül izgalmas meccsen a bakonyiak hétméteresekkel nyerték meg a trófeát. A fordulatokban pedig ezúttal sem volt hiány.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Magyar Kupa, döntő: Telekom Veszprém - Pick Szeged 23:22 (13:9). Debrecen, Főnix Csarnok, 4500 néző. V.: Herczeg, Südi. Telekom: Mikler – Marguc 7 (1), Nilsson 1, Nagy L. 1, Schuch, Terzic, Iváncsik G. Csere: Alilovic (kapus), Pálmarsson 5 (3), Ilics 1 (1), Sulic 2, Lékai 5, Ancsin G 1, Ugalde. Edző: Xavier Sabaté. Pick: Sierra – Buntic 1, Sostaric 2, Skube 4, Bánhidi 2, Gorbok, Källman 2. Csere: Sego (kapus), Goncalves, A. Blazevic, Gaber 1, Balogh ZS. 8 (5), Obranovic, Rodríguez, Bodó R. 2. Edző: Carlos Pastor.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 1:3. 11. p.: 3:3. 20. p.: 9:4. 26. p.: 12:6. 41. p.: 14:14. 49.p.: 18:19. 55.p.: 21:20.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.