Kifigurázta a propagandát a Kétfarkú „békemenet”

A viccpárt ironikus kiállást hirdetett a magyar kormány és Oroszország szövetségéért.
 
 

Kifigurázta a propagandát a Kétfarkú „békemenet”

A viccpárt ironikus kiállást hirdetett a magyar kormány és Oroszország szövetségéért.
 
 
 
 
 

Kifigurázta a propagandát a Kétfarkú „békemenet”

A viccpárt ironikus kiállást hirdetett a magyar kormány és Oroszország szövetségéért.

Több ezer ember ment el Budapesten a Kétfarkú Kutya Párt által szervezett Békemenetre. A viccpárt ironikus kiállást hirdetett a magyar kormány és Oroszország szövetségéért. A tüntetők pedig kormánypárti és kommunista jelmondatokat figuráztak ki transzparenseikkel és bekiabálásaikkal. Érdekesen indult Kovács Gergely felszólalása a demonstráción:

- Azért jöttünk most ide, hogy visszavegyük az utcát. Visszavegyük az utcát attól a pár 10 embertől, akik az elmúlt hetekben a belvárosban randalíroztak. Rendőröket erőszakoltak, felgyújtották a középületeinket, csak azért, hogy illegális bevándorlók milliárdjait telepítsék ide – mondta beszédében a pártelnök, majd az Oktogontól a tömeg a Blaha Lujza téren át a Astoriára vonult. A rendezvény végül az Erzsébet téren zárult.  A viccpárt rendezvényén aktivisták is felszólaltak.

Egyikük a Hír TV-nek azt mondta, kampányígéreteik változatlanok.

– Minden korábbi ígéretünk áll, sőt új ígéretekkel a régi ígéreteinket új ígéretekké frissítjük fel: tehát augusztusban űrállomás fog épülni Felcsúton, sőt embert küldünk a Holdra és azután a Marsra is, jövő hét utáni héten a Ganümédeszre is.

– Hány stadion épül majd mindeközben?

– Amerre járunk stadionokat építünk. Ide is, ide hopp, már le is tettem egy ilyen kisebb stadiont. Különböző méretű stadionokat építünk, ahová kis stadion fér, oda kicsit, ahová nagy fér, oda még nagyobbat. Nincs szükség kórházakra, mert az emberek, ha stadionokban nézik a meccseket, attól egészségesebbek lesznek automatikusan.

A demonstrálók között politikusok is megjelentek. Az Együtt elnöke azt mondta, szolidaritásból jött el.

- Én szerintem nem viccesebb ez a párt ilyen értelemben, mint amit a Fidesz tesz éppen, demokrácia címen. Tehát pontosan azt magyarázta el itt Kovács Gergő és csapata, hogy mennyire abszurd, amit a Fidesz egyébként kormányzásként tesz – értékelte a történteket Juhász Péter.

A tüntetés rendbontás nélkül ért véget.

x

Kora este kezdődött egy másik demonstráció is a fővárosban, de ezen ez elmúlt hetek utcai megmozdulásai ellen szólal fel egy csoport.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.