Nem Brüsszelt, Moszkvát akarják megállítani!

Az orosz követségtől a Fidesz székházához vonultak a tüntetők.
 
 

Nem Brüsszelt, Moszkvát akarják megállítani!

Az orosz követségtől a Fidesz székházához vonultak a tüntetők.
 
 
 
 
 

Nem Brüsszelt, Moszkvát akarják megállítani!

Az orosz követségtől a Fidesz székházához vonultak a tüntetők.

A növekvő orosz befolyás ellen szervezett tüntetést az Állítsuk meg Moszkvát! Facebook-csoport az orosz nagykövetség elé. A hatalmas erőkkel felvonult rendőrség biztonsági intézkedésekre hivatkozva lezárta a nagykövetség közvetlen környékét, a tüntetők ezért az Andrássy út 100. számnál, a követségtől 50 méterre találkoztak.

Az Andrássy út is le van zárva, csak a másik oldali szervízút használható.

A tüntetésen felszólalt Lányi András író-filozófus és bevallotta: már a 80-as években is a nyugat ügynöke volt. De 56-ban is diverzáns nyugati ügynökök robbantották ki a forradalmat, és harcoltak orosz tankok ellen.

- Már akkor is voltak Schmidt Máriák, akik elmagyarázták, hogy akik demokráciát akarnak, azok Soros György világbirodalmát védik, és azt akarják, hogy az országot elárasszák a terrorista migránsok.

Zsenya Beljakov, a CEU orosz nemzetiségő PhD-hallgatója azt mondta: ami most Magyarországon történik, az Oroszországra emlékezteti. Putyin 17 évvel ezelőtti hatalomra kerülése után fokozatosan felszámolta a független sajtót, de még most is akadnak újságírók, akik a megfélemlítés, fizikai erőszak vagy gyilkosságok ellenére is megírják róla és a rendszeréről az igazságot.

Puzsér Róbert arról beszélt, hogy Magyarország a nyugathoz tartozik, de Orbán csak annyit lát, hogy ha hatalmát orosz szuronyokra építi, akkor ő is kaphat annyi időt, mint Kádár János. Ezért képes felrúgni az ország ezeréves elkötelezettségét, megtaposni 1848 és 1956 eszményét, miközben pofátlanul szabadságharcosnak tüntetni fel magát.

Szerinte Orbán egy felcsúti autókereskedő, aki át akar seftelni minket az Urálon, de mi Európához akarunk tartozni és nem Ázsiához.

A beszédek után a – nem túl nagy, olyan ezres – tömeg elindult a Fidesz Lendvay utcai székházához, amit szintén nagy rendőri erőkkel biztosítanak, a közelébe sem lehet jutni.

Nem is volt semmi különleges, a tüntetők nagy része szépen hazament, a kemény mag pedig a 168 ÓO híre szerint elindult az elmúlt hetekben hagyományos tüntetészáró helyszínné vált Oktogon felé.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.