Vége a Várkert-vizsgálatnak

Egy személy megrovást kapott, egy munkaviszonya a fegyelmi eljárás vége előtt megszűnt – ez derült ki a Várkert-ügy kapcsán indított vizsgálat eredményéről a csütörtöki közgyűlésen.
 
 

Vége a Várkert-vizsgálatnak

Egy személy megrovást kapott, egy munkaviszonya a fegyelmi eljárás vége előtt megszűnt – ez derült ki a Várkert-ügy kapcsán indított vizsgálat eredményéről a csütörtöki közgyűlésen.
 
 
 
 
 

Vége a Várkert-vizsgálatnak

Egy személy megrovást kapott, egy munkaviszonya a fegyelmi eljárás vége előtt megszűnt – ez derült ki a Várkert-ügy kapcsán indított vizsgálat eredményéről a csütörtöki közgyűlésen.

Lezárult-e a Várkert étterem pályáztatás nélküli bérbeadásával kapcsolatban indított fegyelmi vizsgálat – ezt kérdezte napirend előtt a csütörtöki közgyűlésen Katanics Sándor a jegyzőtől. Dr. Mohos Gábor elmondta, a fegyelmi eljárás keretében lefolytatott vizsgálat lezárult, ennek eredményeként egy fő megrovást kapott, egy másik személy jogviszonya pedig az eljárás vége előtt megszűnt, a tulajdonosi bizottság referensét is lecserélték. Ennél pontosabb információkat nem mondhat – tette hozzá.

Ezen kívül a devizahiteles közalkalmazottak felmérése kapcsán intézett kérdést a jegyzőhöz Katanics Sándor. A képviselő azt tudakolta, miért csak 24 órát kaptak az érintettek arra, hogy jelezzék, mekkora devizahitellel rendelkeznek. Arra is választ várt, a felmérésnek mi volt a valós célja, milyen eredménnyel zárult az, mi az oka annak, hogy a felmérés eredményét eddig nem osztották meg a képviselőkkel és a mai testületi ülés keretében - tájékoztató jellegű előterjesztésben- sem a nyilvánossággal, illetve számíthat-e arra, hogy ezeket a közérdekű adatokat kérésének megfelelően végre megkapja.

Dr. Mohos Gábor válaszában kifejtette, a belügyminisztérium politikai államtitkára kérte a felmérés soron kívüli elkészítését, de az adatgyűjtés célja ebből a levélből nem derült ki. Hozzátette, az adatbázis elkészült, melyet még a mai nap folyamán az összes képviselő rendelkezésére bocsátanak.

A királyszentistváni hulladéklerakó kapcsán intézett napirend előtti kérdést a polgármesterhez Nagy Piroska. A képviselő arra volt kíváncsi, milyen biztosítási jogviszonyt állt fenn a tűzkár idején, ki volt a szerződő és ki a biztosított, meddig terjedt ki az építés, szerelés- és kivitelezés biztosítás hatálya, illetve történt-e jelzés a vis maior tartalék felhasználás igénybevételére.

Porga Gyula elmondta, a kérdésekre a társulás elnöke tud választ adni, amint megkapja tőle a szükséges információkat, 15 napon belül írásban válaszol a képviselőnek.

Napirend előtti hozzászólásában Némedi Lajos alpolgármester a zárt konténertárolókkal kapcsolatos egyeztetésekről beszélt. Mint mondta, vezetésével munkacsoport alakult a hivatal, a VKSZ. Zrt, a Lokálpatrióták Egyesülete, a társasházak, valamint lakásszövetkezetek képviselőinek tagjaiból. Időben ütemezett feladattervet készítettek, konkrét felelősökkel. Hozzátette, valamennyi résztvevő kifejezte együttműködési szándékát.

A város csökkenő átláthatósága kapcsán intézett interpellációt a polgármesterhez Gerstmár Ferenc. Az LMP képviselője szerint a Magyar Progresszív Intézet 2010-ben első ízben végezte el 23 budapesti kerület és 23 megyei jogú város teljesítménymérését. Akkor ennek apropóját az önkormányzati választások adták, idén pedig elsősorban azt vizsgálták, hogy tavaly óta hogyan változott a helyzet. Az elemzés egyik vizsgálati területe az önkormányzatok átláthatósága volt, amely sokat javult egy év alatt. A megyei jogú városok közül csak Győr és Veszprém szerepelt sokkal rosszabbul az egy évvel ezelőtti eredményhez képest. Veszprém eredménye alig haladja meg a 20 százalékot, míg tavaly több mint 80 százalékos volt.

Arra várt választ, Porga Gyula mivel magyarázza a veszprémi önkormányzat visszaesését és mit kíván tenni az átláthatóság növelése érdekében.

A polgármester szerint viszont rossz helyre címezte a kérdést, mert a módszertanról inkább a kutatás készítőjét kellene kérdezni – ezt egyébként ő maga is megteszi. Szólt arról is, ő és a hivatal munkatársai sem utasították vissza a hozzájuk fordulókat, emellett a város honlapján is ugyanolyan, mint egy évvel ezelőtt. Gerstmár Ferenc szerint viszont a honlappal nem lehetünk elégedettek, hiszen számos fontos szerződés nem található meg rajta. A választ ő nem, de a közgyűlés elfogadta.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.