Európa négy legjobbja között!

Gyötrelmes első félidő után iskolajátékkal a kölni férfi kézilabda Final Fourban a veszprémiek.
 
 

Európa négy legjobbja között!

Gyötrelmes első félidő után iskolajátékkal a kölni férfi kézilabda Final Fourban a veszprémiek.
 
 
 
 
 

Európa négy legjobbja között!

Gyötrelmes első félidő után iskolajátékkal a kölni férfi kézilabda Final Fourban a veszprémiek.

A veszprémi meccshez képest annyi a különbség a magyar csapat összeállításában, hogy Gulyás Péter helyett Blaz Blagotinsek került a keretbe. A franciáknál Guigou sérült, ő nem játszhat.

Mint korábban már az NSO megírta, Schuch a játékvezetők által súlyosnak ítélt szabálytalanságot követett el az első mérkőzés 17. percében, így az új szabály szerint a piros mellé kék lapot is kapott (a bírók ezzel jelzik, hogy fegyelmi tárgyalást is elrendelnek a játékból végleg kizárt vétkessel szemben).

Az eljárást az európai szövetség bécsi központjában folytatták le, s az a döntés született, hogy nem tiltják el a beállóst, aki így szerepelhet Franciaországban a visszavágón, amelyet háromgólos előnnyel vár a magyar csapat.

Óvatosságra intette a veszprémi drukkereket, hogy hazai pályán csak három góllal nyert a csapatuk, márpedig Montpellierben egyáltalán nem könnyű az ellenfeleknek.

Az első félidő rémálomszerűen kezdődött. A Veszprém nem találta a ritmust, a hazaiak remekül cikáztak a pályán, Porte pedig lőtte a gólokat vagy adta a gólpasszokat. Egyedül Gajic tartotta a lépést a hazaiakkal, de csak tisztes távolságból, mert már a 12. percben három góllal vezettek a franciák, 6:3. A félidő további részében sem változott a játék képe, a magyar próbálkozásokban nem sok átütőerő volt, ráadásul Dolenec nagyon élt, arról nem is beszélve, hogy tökéletesen dobta a heteseket. Az utolsó percekben már négy góllal vezetett a Montpellier, és félő volt, hogy akár ötgólos előnnyel fordulhatnak. Ez végül nem következett be, de összesítésben így is vezettek a hazaiak, 15:11.

A vendég szurkolók tanácstalanul vakarták a fejüket, mert az első félidőben látott játékkal elúszni látszott a négyes döntő.

Csakhogy a második félidőben már úgy jött ki a magyar csapat, hogy azonnal látszott, teljesen megújultak. Alig nyolc perc alatt sikerült az egyenlítés, a 39. percben pedig már vezetett is a Veszprém, 18:19. Ugalde remekül száguldozott, Nilsson kiválóan lőtt beállóból, Alilovic pedig jól védett. A franciák egyre jobban elbizonytalanodtak, Porte és Dolenec tartotta bennük a lelket. Ez sem volt azonban elég, mert a Veszprém hihetetlen magabiztossággal növelte előnyét, és amikor az 53. percben Pálmarsson már háromgólos előnyhöz juttatta a magyar csapatot, érezhető volt, innen már nem fordítanak a franciák.

Így is lett. A végén ötgólos győzelmet aratott a Veszprém, amely a második félidőben iskolajátékot mutatott be, és megérdemelten jutott a kölni négyes döntőbe, 25:30.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő visszavágó: Montpellier (francia) - Telekom Veszprém 25:30 (15:11). Montpellier: Gerard, Portner – Anquetil, Simonet, Causse 2, Truchanovicius 2, Toumi, Grebille, Dolenec 9 (5), Villeminot, Zvizej, Bonnefond 2, Faustin, Fabregas 4, Porte 4, Bingo 2. Edző: Patrice Canayer. Veszprém: Mikler, Alilovic – Iváncsik G. 1, Schuch, Ilics, Pálmarsson 7 (2), Gajic 5 (1), Nilsson 4, Nagy L. 4, Ugalde 3, Marguc 2, Terzic, Blagotinsek, Sulic 2, Lékai 2. Edző: Xavier Sabaté. Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 56:48-as összesítéssel.

A négyes döntő (június 3-4.) mezőnye: Telekom Veszprém, Barcelona (spanyol), Paris SG (francia), Vardar Szkopje (macedón). A Final Four sorsolását kedd délben tartják Kölnben.

 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.