Nyolc nagyon érdekes név...

Juhász Péter megnevezte, kit tart Orbán legközelebbi strómanjainak.
 
 

Nyolc nagyon érdekes név...

Juhász Péter megnevezte, kit tart Orbán legközelebbi strómanjainak.
 
 
 
 
 

Nyolc nagyon érdekes név...

Juhász Péter megnevezte, kit tart Orbán legközelebbi strómanjainak.

Juhász Péter, az Együtt elnöke tegnap nemcsak önkormányzati képviselői mandátumáról mondott le, de tartott egy sajtótájékoztatót is, ahol kijelentette: "Tavaly óta 100 milliárddal nőtt a miniszterelnök vagyona."

- 303 milliárd forintos láthatatlan vagyonával idén is Orbán Viktor miniszterelnök a leggazdagabb magyar - mondta Juhász, hozzátéve, hogy ez összeg még a legszigorúbban becsülve is meghaladja Csányi Sándor 260 milliárd forintos vagyonát. Az Együtt elnöke ezért felszólította Orbán Viktort, számoljon el a nyilvánosság előtt valós vagyonával.

Juhász Péter mindezt arra alapozza, hogy az Együtt tavaly elvégzett számításaiból még az derült ki, hogy Orbán Viktor valódi vagyona úgy 205 milliárd forint lehet. Ezt a számítást idén is elvégezték, s e szerint a miniszterelnök valódi, legszűkebb érdekköre által kezelt vagyona immár 303 milliárd forintra nőtt. Juhász szerint Orbán Viktor nyolc legközelebbi strómanja Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Szijj László, Garancsi István, Szemerey Tamás, Lakatos Benjamin, Orbán Győző és Sánta János.

Juhász a magyarnarancs.hu információi szerint kijelentette:

- Ez az összeg nem tartalmazza sem a Tiborcz család milliárdos vagyonát, vejének közpénzekből kicsengetett milliárdos gazdagodását, sem a korábban a Simicska-érdekkör útján ellopott és Orbán Viktor közelébe került milliárdokat.

Az Együtt elnöke szerint egyértelműen bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor hatalomgyakorlása nem szól másról, csak a saját gazdagodásáról. Felháborító módon egy év alatt a teljes magyar felsőoktatásra szánt összeg kétharmadával gyarapította vagyonát a miniszterelnök.

Juhász Péter hangsúlyozta, hogy bűn, ha adófizetői pénzből vagyonosodnak emberek, akik önmaguk tehetsége folytán nem tudtak volna meggazdagodni, Orbán Viktor pedig ezt teszi. Az Együtt kormányváltás után el fogja számoltatni a miniszterelnököt, annak oligarcháit és strómanjait. A lopott vagyonokat pedig egy jóvátételi adóval visszaveszik az állam kezébe, hogy utána kárpótlást lehessen fizetni a Fidesz kárvallottjainak.

Az Együtt elnöke felszólította Orbán Viktort, hogy számoljon el a nyilvánosság előtt vagyonával és azzal, hogyan lehet, hogy az adóbevallásában nem a valóság szerepel.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.