Így konzultál a Fidesz...

Lerángatták a lépcsőn a 444.hu tudósítóját.
 
 

Így konzultál a Fidesz...

Lerángatták a lépcsőn a 444.hu tudósítóját.
 
 
 
 
 

Így konzultál a Fidesz...

Lerángatták a lépcsőn a 444.hu tudósítóját.

A kormánnyal gyakran kritikus hangot megütő 444.hu munkatársa csütörtök délután videóriportot akart készíteni a Fidesz konzultácós országjárásának budapesti állomásáról. Amikor az eseménysorozatot Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató beharangozta, azt mondta, hogy 120-130 helyen tartanak nyilvános fórumokat országszerte a nemzeti konzultáción feltett kérdések témájában.

A 444.hu munkatársa mondja: 

- Leültem az előadóteremben és vágóképeket készítettem, majd három fiatalember felszólított, hogy menjek el, mert regisztráció nélkül nem lehet forgatni.

Az újságíró érdeklődésére, miszerint milyen minőségben szólították őt fel a terem elhagyására, nem adtak választ, ám megjelent Ludányi Attila önkormányzati képviselő, aki megígérte, hogy a sajtómunkást bemutatják a szervezőnek, Szabó Lászlónak. (Szabó László az újbudai Fidesz tagja, az önkormányzat kabinetvezető-helyettese.)

A 444.hu munkatársával Szabó azt közölte, hogy maradhat a teremben, de nem forgathat. Az újságíró, miután tapasztalta, hogy telefonjaikkal mások is fotókat készítenek, ezt ő is megtette.  Később kiment telefonálni, de a holmiját bent hagyta a teremben. Ám Szabó utánament, meggyanúsította azzal, hogy mégis készített mozgófelvételt a kamerájával, és az épület elhagyására szólította fel az újságírót. Ő azonban jelezte, hogy bent hagyta a holmiját a teremben, mindenképp visszamenne érte. Innentől ismét folytassa az érintett, aki amúgy egy fiatal hölgy:

- ...kértem, hogy rendőrség előtt tisztázzuk a helyzetet. Miután nem adta vissza a telefonomat, és elkezdett lökdösni, hangosan segítségért kiáltottam. (Senki nem segített neki, sőt, a folyosón állók közül is többen rátámadtak - a szerk.) Szabó László a karomnál fogva lerángatott az emeletről és az épület előtt folytatta a fenyegetőzést. Több kollégája vagy barátja is körülállt, és azt mondták, hogy csak akkor kaphatom vissza a telefonom, ha előbb megmutatom nekik a kamerámat. Folyamatosan fenyegetőztek és megpróbáltak megfélemlíteni. Körülbelül 10 percig kértem, hogy adják vissza a telefonomat, mindannyiuktól többször segítséget kértem. Mikor elmondtam Szabó Lászlónak, hogy úton van a rendőrség, a fotóimat kitörölte a telefonomból, és visszament a rendezvényre.

A tájékoztatót tartó Varga Mihály munkatársai később odavitték a kameraállványt a 444.hu munkatársának, és azzal az ajánlattal próbálták elsimítani az ügyet, hogy kárpótlásul készíthet egy interjút a miniszterrel.  Halász Júlia azonban feljelentést tett a XI. kerületi rendőrkapitányságon. (Az idézetek a feljelentésből származnak.) 

x

A Népszava.hu információi szerint szombatra utcára hívott a Nem maradunk csendben csoport, tiltakozásul a független újságírókkal szembeni verbális és fizikai atrocitások ellen. 

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.