Fiataljaival nyert az 1. FCV!

A veszprémiek közönségszórakoztató meccsen nyertek a Haladás ellen a futsal élvonal hétfői meccsén.
 
 

Fiataljaival nyert az 1. FCV!

A veszprémiek közönségszórakoztató meccsen nyertek a Haladás ellen a futsal élvonal hétfői meccsén.
 
 
 
 
 

Fiataljaival nyert az 1. FCV!

A veszprémiek közönségszórakoztató meccsen nyertek a Haladás ellen a futsal élvonal hétfői meccsén.

Az utolsó helyen álló, eddigi négy mérkőzését egyaránt elveszítő Haladás ellen zárta a futsal NB I. felsőházi rájátszásának első körét a Veszprém. Az ötödik helyen álló Madarász-csapatra így sem várt könnyű találkozó, hiszen Hoffer Levente, Finta Péter, Fehér Krisztián és Füzy Zsoltra sérülés, Boromisza Gábor pedig eltiltás miatt nem állt együttese rendelkezésére.

Nagyobb helyzetek nélkül, közepes iramban zajlott a találkozó első időszaka. Az első említésre méltó lehetőség a vendégek kapuja előtt alakult ki: Gulyás hatméterese után Tatai lőtt kapura, a labda megpattant, amely ugyan érintette a gólvonalat, de át nem haladt rajta. Nem sokkal később Petróczi is vezetéshez jutatta az övéit, ám nem tudott beleérni a kapu felé tartó löketbe. A szombathelyiek kevés veszélyt jelentettek Schmidmajer kapujára, jobbára a Madarász-csapat akarata érvényesült. A 13. percben ismét Tatai lőtt távolról, ám Sásdi ki tudta ütni az életerős löketet. Öttel a szünet előtt aztán már a kapus sem segített a Vas megyeieken, egy szép szabadrúgás kombináció végén Tatai bombázott a hálóba, 1:0.

Kiválóan kezdte a második felvonást az 1. FCV, Boromisza szép kapáslövéssel növelte a különbséget rögtön az első percben, 2:0. Fél óra elteltével (közben szépített a vasi gárda) ismét Öreglaki villant, aki szabadrúgásból egyenlített, 2:2. A bakonyiak egy pillanatra sem vesztették el hitüket, azonnal ellentámadásba lendültek. A fiatalok is hozzátették a magukét, egy percen belül Petróczi és Erdősi is betalált, 4:2. A hajára fordulva öt a négy ellen támadott a Turzó-csapat, ami gyorsan eredményre is vezetett, ezúttal is Öreglaki volt eredményes, 4:3. Kifejezetten izgalmas, lüktető összecsapást láthatott a publikum, amelyen ismét a mieink tudtak megújulni. Boromisza tizenegy méterről hatalmas „dugót” küldött Sásdinak, a portás pedig nem tudott hárítani, 5:3. A vendégek hatalmas elánnal támadtak a végjátékban. A 39. percben Schmidmajer egy támadáson belül kétszer is nagyot védett, de a harmadik kísérlet már kifogott rajta, 5:4. Hatalmas izgalmak közepette ért véget a találkozó.

Madarász János értékelése a klub honlapjának tudósítása szerint: – Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a csapatom mai teljesítményéről. Elképesztő elánnal harcoltak a játékosaim, megmutatták, hogy igazi sportemberek. Biztató a fiataljaink produkciója is. A mérkőzés előtt azt kértem tőlük, hogy ne izguljanak, s hozzák ki magukból a legjobbjukat. A fiúk pedig pontosan így tettek. Jövő héten kezdődik a második kör, mindent el fogunk követni, hogy minél előkelőbb helyen zárjuk az idényt.

Jegyzőkönyv. Futsal NB I, rájátszás az 1-6. helyért, 5. forduló: 1. FCV – Swietelsky-Haladás VSE 5:4 (1:0). Március 15. utcai sportcsarnok, 300 néző. V.: Wittner (Tolnay, Csirke). Veszprém: Schmidmajer­ – Tatai, Tar, Gulyás, Bognár P. Cserék: Sárdi (kapus) Erdősi, Petróczi, Sándor, Püspök, Boromisza D. Edző: Madarász János. Gólszerzők: Tatai (16.), Boromisza D. (21., 37.), Petróczi (33.), Erdősi (34.), ill. Öreglaki (25., 30, 36., 39.).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.