Ki van meglepve?

Leszavazták az "oligarchák adóztatásáról" szóló javaslatot.
 
 

Ki van meglepve?

Leszavazták az "oligarchák adóztatásáról" szóló javaslatot.
 
 
 
 
 

Ki van meglepve?

Leszavazták az "oligarchák adóztatásáról" szóló javaslatot.

Ma az Országgyűlés gazdasági bizottsága leszavazta a Párbeszéd országgyűlési képviselőjének Szabó Tímeának, a gazdagok és oligarchák adóztatásáról szóló törvényjavaslatát. A letelepedési kötvények tényleges megszüntetéséről szóló javaslatot szintén nem támogatta a bizottság kormánypárti többsége - tudatja közleményében a párt.

A Párbeszéd évek óta küzd az elszabaduló egyenlőtlenségek és a túlzott vagyoni különbségek ellen. Amint a "Mindenki számít!" vitaprogramjukban is szerepel, egy 7 pontos határozati javaslatot terjesztettek az Országgyűlés elé, amely megadóztatná a felső tízezret, az offshore-lovagokat, az óriáscégeket, az új földesurakat, a spekulánsokat és a káros gazdasági tevékenységeket. A korrupt oligarchákra pedig börtön és vagyonelkobzás várna.

- A másik törvényjavaslatunkban a letelepedési kötvények megszüntetése és az értékesítéssel megbízott offshore cégeke elszámoltatása állt. Bár az Államadósság Kezelő Központ másfél hónapja megszüntette a letelepedési kötvények értékesítését, a törvény változatlan maradt, ezért erős a gyanú, hogy csak a kötvényárusítás ideiglenes szüneteltetéséről van szó. A Párbeszéd szerint a konstrukció törvénymódosítással való eltörlése mellett indokolt az alapos kivizsgálás is. El kell számoltatni az értékesítést végző offshore cégeket, hogy megtudjuk, mennyit tettek zsebre a fideszes politikusok és haverjaik - zárul  Szabó Tímeának, a Párbeszéd társelnökének közleménye a népszava.hu információi szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.