Kivágták a rezet a fiúk

Egalizálta a felsőházi rájátszás két diadalig tartó elődöntőjét a HOYA Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata.
 
 

Kivágták a rezet a fiúk

Egalizálta a felsőházi rájátszás két diadalig tartó elődöntőjét a HOYA Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata.
 
 
 
 
 

Kivágták a rezet a fiúk

Egalizálta a felsőházi rájátszás két diadalig tartó elődöntőjét a HOYA Pannon Egyetem Veszprém kosárlabda csapata.

Az élvonalba való jutásért vívott találkozósorozat – a bakonyiak számára rosszul sikerült - nyitó fellépése után nem adták fel a harcot a veszprémiek. Akik (mint emlékezhetünk rá) két hete nem tudták kihasználni a pályaelőnyüket, lépéshátrányba kerültek a másodosztályú bajnokság hajrájában. Körtélyesi Gergelyék ezúttal hősiesen küzdöttek: mindent megtettek a győzelemért.

Mozgósították az összes erőtartalékukat. Aminek az lett az eredménye, hogy az elsőtől az utolsó percig maximálisan, teljes elánnal koncentráltak. Játékukban nyoma sem volt görcsösségnek, idegességnek. Miután átérezték a rangadó fontosságát, élesek és motiváltak voltak, szervezetten és taktikusan – a megbeszéltek szerint – ügyeskedtek. Vagyis agresszíven és összeszedetten védekeztek, illetve ötletesen támadtak, miközben a döntő pillanatokban higgadtak maradtak.

Ennek meg is lett az eredmény, s végül 74:6 arányban idegenben diadalmaskodtak, kiegyenlítve ezzel az otthonukban "szerzett" hátrányukat.

Mérész Csaba edző értékelése a találkozó után a klub honlapjának tudósítása szerint: - Ma bebizonyosodott, hogy a Vetési gimnáziumban önmagunkat vertük meg. Amire két hete készültünk, azt az észak-magyarországi megyeszékhelyen teljességgel visszakaptam a pályára lépett tanítványaimtól. Rendkívül szigorúan védekeztünk, hogy úgy mondjam: negyven percen át „daráltunk”. Ilyenformán sikerült elbizonytalanítanunk a jó képességű ellenfelet. Éppen az ellenkezője történt, ami április végén a királynék városában. Büszke vagyok a csapatomra, a bennünket elkísért szurkolóknak pedig hálával tartozunk. Még mindig nem dőlt el a továbbjutás, jövő pénteken, a mindent eldöntő mérkőzésen ugyanígy kell produkálnunk, kiváltképp védekeznünk. Ha akkor is úgy játszunk, ahogy tudunk, ott lehetünk a fináléban.

Jegyzőkönyv. Férfi korárlabda NB I/B., rájátszás 2. mérkőzés: MEAFC – HOYA Pannon Egyetem Veszprém 61:74 (15:16, 10:25, 17:13, 19:20). Miskolc, 300 néző. V.: Gorka, Gál, Fodor. Miskolc: Szögi 12/3, Drahos 4, Máté 3/3, Lippai 6, Price 13. Csere: Takács 10/6, Szojka 4, Kopasz 3, Galló 2, Endrész 4, Orosz. Edző: Bene Szilárd. Veszprém: Helmeczi 6, Kálló 7/3, Kámán 8/3, Pavlovic 19, Körtélyesi 27/18. Csere: Simon 2, Hegedűs 2, Jilling 2, Sipos 1, Szűcs, Májer, Szeifert. Edző: Mérész Csaba.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.