Hűtlen kezelés!

Dobrev Klára ismét beperli Lázár Jánost.
 
 

Hűtlen kezelés!

Dobrev Klára ismét beperli Lázár Jánost.
 
 
 
 
 

Hűtlen kezelés!

Dobrev Klára ismét beperli Lázár Jánost.

Beperli Lázár Jánost Dobrev Klára – ezt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be az Altus Zrt. vezérigazgatója.

Dobrev Klára elmondta: az újabb perre azért van szükség, mert Lázár János kimeríti a hűtlen kezelés gyanúját, hiszen ahelyett, hogy megmentene 18 milliárd forintot az országnak, a pénzt beáldozza, hogy gyurcsányozhasson. Szerinte a miniszter pontosan tudja, hogy a források felhasználása körül nem volt gond, birtokában van ugyanis a teljes dokumentáció.

A volt miniszterelnök felesége úgy véli: a történtek Gyurcsány Ferenc személyéről szólnak és arról, hogy puszta létezése is zavarja a kormányt.

A jogerős döntés viszont – mint mondta - reménykedésre adhat okot, hogy megéri még küzdeni Magyarországon. Dobrev Klára elárulta: az ügyben korábban Lázár János két levelet is írt az Európai Bizottságnak, amelyek egy bekezdést leszámítva teljesen egyformák.

Azt a levelet, amelyben az olajmaffiával fűzik össze az Altust, Lázár János úgy írta alá, hogy „Orbán Viktor megbízásából”. Dobrev Klára szerint ez is azt mutatja, hogy az eset már Lázár Jánosnak is sok volt, mert pontosan tudta, hogy hazugságot állít.

Bírósági ítélet mondja ki, hogy Lázár János nem mondott igazat. Az Altus Zrt. jogerősen pert nyert vele szemben, mert a miniszter valótlanul állította, hogy a korábban Gyurcsány Ferenc vezette cég kapcsolatban állt az olajmaffiával. Lázár János bocsánatkérés helyett azt javasolta Dobrev Klárának, hogy inkább férje, Gyurcsány Ferenc leépülése miatt aggódjon.

Az Altus Zrt. körüli ügyek hosszú ideje szerepelnek a kormányzati kommunikáció kedvelt céltáblái közé. Gyurcsány Ferenc feleségének cége kapcsán azonban két éve Lázár János túl messzire ment. A bíróság most jogerősen is kimondta, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy az Altus Zrt. több szálon is kapcsolódott az olajmaffiához.

A bíróság az Altus Zrt. és az olajmaffia kapcsolatában tett valótlan tartalmú nyilatkozata miatt marasztalta el Lázár Jánost. A bíróság arra kötelezte a minisztert, hogy kérjen bocsánatot Dobrev Klárától. Lázár János még nem döntött arról, hogy a Kúriához fordul-e az ügyben, de a bíróság ítéletét be fogja tartani.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.