A miniszterelnök nemzetbiztonsági kockázat?

"Ijesztő, hogy Orbán Viktor nem válaszolt egyenesen a külföldi számlákról."
 
 

A miniszterelnök nemzetbiztonsági kockázat?

"Ijesztő, hogy Orbán Viktor nem válaszolt egyenesen a külföldi számlákról."
 
 
 
 
 

A miniszterelnök nemzetbiztonsági kockázat?

"Ijesztő, hogy Orbán Viktor nem válaszolt egyenesen a külföldi számlákról."

Nem rágalmazott, egyszerű, eldöntendő kérdést tett fel Vona Gábor a kormányfő állítólagos eltitkolt külföldi vagyonáról a parlamentben. A Jobbik pártelnöke szerint évek óta terjed, hogy Orbán Viktor és környezete külföldre menekített bizonyos pénzügyi szerzeményeket, vagy ahogy a politikus a Hír TV Egyenesen Kálmán Olgával című műsorában fogalmazott, lopott pénzt.

- Azt gondoltam, hogy az ellenzék legerősebb pártjának elnökeként kötelességem ezt a kérdést tisztázni az ország nyilvánossága előtt, hiszen ez nem csupán Orbán Viktorról szól ebben a pillanatban, hanem Magyarországról, hiszen ezt azt jelenti, hogy a magyar miniszterelnök egy nemzetbiztonsági kockázat, akit zsarolni lehet, akit támadni lehet, akit bizonyos döntések irányába lehet terelni, és én ezt megkérdeztem a miniszterelnöktől szemtől szemben, hogy adjon erre választ, és ami engem igazán megdöbbentett, hogy a miniszterelnök nem tudta erre a kérdésre azt mondani, hogy nem igaz – jelentette ki a stúdióban a Jobbik elnöke.

Hozzátette, ő nyugodtan alszik, a kérdés inkább az, hogy Orbán Viktor vagy a magyar emberek nyugodtan aludhatnak-e.

- A kérdés úgy szólt, hogy »önnek, családtagjainak és a legszűkebb környezetének van-e eltitkolt külföldi vagyona, számlája vagy bármilyen pénzügyi tulajdona«, erre a miniszterelnök nem mondta, hogy igen vagy nem. Magamból kiindulva, ha én egy ilyen kérdést kapok, akkor azt mondom, hogy nincs.

Vona elárulta azt is, szégyellte magát, hogy ilyen kérdést kell feltennie a parlamentben, de úgy látja, pont ezért kellett volna Orbánnak felállnia, és egyértelműen megcáfolni a Jobbik pártelnökének kérdésében foglaltakat.

- Ha a miniszterelnök azt mondta volna nekem, hogy Vona úr, nyugodjon meg, nem. Sem ügynök nem voltam, nem adtam jelentéseket, sem pedig külföldi számlám nincs, én megnyugodtam volna.

A Jobbik elnöke egyébként nem látta azokat az állítólagos dokumentumokat, amiket Gyurcsány Ferenc emlegetett Orbán titkos nyugat-európai és ázsiai számlái kapcsán.

Az MNO információi szerint a Demokratikus Koalíciót vezető Gyurcsány többször is beszélt az Orbán Viktor zsarolhatóságát jelentő papírokról, de a bizonyítékokat még nem mutatta be, és kérésére minősített adatként kell kezelni azokat az információkat is, amiket Molnár Zsoltnak, nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökének átadott a ügyről.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.