Parádés második félidő

Közel a bajnoki címhez a Veszprém kézilabda csapata.
 
 

Parádés második félidő

Közel a bajnoki címhez a Veszprém kézilabda csapata.
 
 
 
 
 

Parádés második félidő

Közel a bajnoki címhez a Veszprém kézilabda csapata.

A férfi kézilabda NB I bajnoki döntőjének első felvonásán Veszprémben hat góllal nyert a hazai csapat a Szeged ellen. Az első félidőben még kétgólos előnnyel fordultak a vendégek, de a második félidőben megfordította a meccset a Veszprém, és nagy különbséggel győzött, így jó esélye van a bajnoki cím megszerzésére. A visszavágó szerdán, Szegeden lesz.

Legutóbb a Magyar Kupa döntőjében találkoztak a felek, és ott, mint ismeretes, csak egy időn túli hétméteressel tudott nyerni a Veszprém. Most is kemény csata várt a csapatokra, és a meccs nem is cáfolt rá az előzetes várakozásokra.

Az első félidő leginkább a két kapusról, a szegedi Sierráról és a veszprémi Miklerről szólt. Egymás után hárították a nagyobbnál is nagyobb ziccereket, óriási szerepük volt abban, hogy rettentően kevés gólt látott a veszprémi közönség. A Szeged játszott jobban. Rögtön több góllal elment, és a félidő közepe táján hárommal is vezetett. Sőt tovább hízott ez az előny, mert a 25. percre már öt találattal elhúztak a Tisza-partiak, 5:10. A félidő második felében kínkeservesen feljött kétgólos hátrányra a hazai csapat, de a szurkolóknak egyáltalán nem tetszett a produkció, 8:10.

A második játékrészben aztán valami olyasmi történt, mint Montpellier-ben, ahol a Veszprém állva hagyta francia ellenfelét. A Szeged is próbálkozott becsülettel, ám a 44. percben – a meccsen először – vezetéshez jutott a Veszprém, 14:13. És innentől nem volt megállás. Mikler továbbra is szenzációsan védett, viszont Sierra már nem találkozott annyit a labdával. Ennek nem is lehetett más a vége, mint hogy a Veszprém egyre jobban elhúzott. Ilics és Pálmarsson szárnyakat kapott, dobálták a gólokat, és az 58. percben már hat gól lett a hazaiak előnye, ami ki is tartott egészen a végéig, 23:17.

A második félidőben az NSO tudósítása szerint tanácstalanul mozogtak a szegediek. Így nehéz helyzetbe kerültek a visszavágó előtt, hiszen hat gólt kellene ledolgozniuk a roppant erősnek tűnő Veszprémmel szemben. Hogy sikerül-e nekik, az szerdán kiderül.

A meccs után a közönség ünnepelhette Iváncsik Gergőt és Gulyás Pétert, akiket a csapattársak a vállukon hordoztak körbe, hogy méltón búcsúzhassanak a veszprémi szurkolóktól.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda NB I. döntő, 1. mérkőzés: Telekom VKC – MOL-PICK Szeged 23:17 (8:10). Veszprém, 5000 néző. V.: Herczeg, Südi. Telekom: Mikler – Marguc, Sulic 1, Nagy L. 3, Schuch, Terzic, Ugalde 3. Csere: Alilovic (kapus), Iváncsik G. 1, Ilics 2, Pálmarsson 3, Gajics 4 (1), Nilsson 2, Blagotinsek, Lékai 4. Edző: Xavier Sabaté. Szeged: Suerra - Rodríguez, Buntic, Gaber, Skube, BODÓ 5, Kallman 4. Csere: Sego (kapus), Obranovic 1, Petrus 1, Balogh Zs. 4 (4), Blazevic, Sostaric 2, Bóka. Edző: Carlos Pastor. Az eredmény alakulása. 8. p.: 1:4. 22. p.: 4:9. 37. p.: 11:11. 49. p.: 18:14. 57. p.: 22:16.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.