A CEU rektora Sorosról

"Senkit nem gyaláztak meg még igazságtalanabbul."
 
 

A CEU rektora Sorosról

"Senkit nem gyaláztak meg még igazságtalanabbul."
 
 
 
 
 

A CEU rektora Sorosról

"Senkit nem gyaláztak meg még igazságtalanabbul."

Hosszú értekezést tett közzé Michael Ignatieff a Project Syndicate oldalon, amely a hvg.hu-n jelent meg magyarul. A CEU rektora többek között azt írja, folynak a tárgyalások az egyetemről New York állam kormányzói hivatala és a magyar kormány között.

- Szeretném, ha ezek sikerrel zárulnának, hogy kollégáimmal együtt folytathassuk megszokott, normális életünket – ami most épp boldog békeidőnek tűnik.

A kanadai rektor szerint „a CEU esetében kiderült, hogy a szabadságról szóló közhely igaz: annyit ér, amennyit hajlandó vagy adni érte. Akik nem küzdenek meg a szabadságukért, azok el fogják veszíteni”

Hangsúlyozza, hogy a CEU azért harcolhatott meg a szabadságért, mert magántőkéből működik.

- Támogatásunkat egyetlen adományozónak, Soros Györgynek köszönhetjük. Senki sem tett többet Magyarországért, és senkit nem gyaláztak meg még igazságtalanabbul. A CEU-ért folytatott csatározásban Soros György tiszteletben tartotta akadémiai szabadságunkat – szemben a magyar kormánnyal - írja a 24.hu híre szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.