Rendkívül kemény retorziókat alkalmaznak...

Azonnal le kellett jelentkezniük a fideszeseknek a rendkívüli péntekre.
 
 

Rendkívül kemény retorziókat alkalmaznak...

Azonnal le kellett jelentkezniük a fideszeseknek a rendkívüli péntekre.
 
 
 
 
 

Rendkívül kemény retorziókat alkalmaznak...

Azonnal le kellett jelentkezniük a fideszeseknek a rendkívüli péntekre.

Nincs kecmec, a kormányoldal a lehető leggyorsabban akarja eltüntetni a közterekről a Fidesz és Orbán Viktor tekintélyét aláásó ellenzéki politikai plakátokat.

A 24.hu információja szerint azonnal visszarendelték a nyári szabadságról az összes fideszes és kereszténydemokrata képviselőt, amint kiderült, hogy Áder János visszaküldte az Országgyűlésnek az ellenzék által leszavazott plakáttörvény maradékát.

Szerdán az ellenzék egységes fellépésének eredményeként egyetlen szavazattal ugyan, de elbuktak a lex csicskaként emlegetett törvény kétharmados többséget igénylő részei, amelyek megtiltatnák a pártoknak, hogy a választási kampány időszakán kívül közterületi plakátokat helyezzenek ki. (Ezek nélkül pedig egy ellentmondásos, inkoherens törvényszöveg alakult ki.) A jogszabály teljes elfogadása esetén illegálissá válna a többi között a Jobbik Orbán Viktor és Rogán Antal képével futtatott „Ők lopnak, Ti dolgoztok” kampánya is, amelyre éppen a parlamenti törvénymódosítással egy időben Simicska Lajos plakátcégeinek szerződéseit kutatva a NAV is rászállt.

Kövér László házelnök szinkronban Áder János köztársasági elnök döntésének nyilvánosságra hozatalával, egy csütörtöki rádióműsorban már be is jelentette, hogy a Fidesz mindenképp rendkívüli ülést tart az Országgyűlésben, hogy még egyszer nekifuthassanak a kétharmados részei nélkül értelmetlenné vált jogszabály szavazásának.

Információnk szerint a kormánypárti képviselőkhöz néhány órával később, pénteken sms-ben érkezett az értesítés, hogy egy hét múlva, június 23-án szükség lesz rájuk, azaz ha addig megkezdik, félbe kell szakítaniuk a szabadságukat. Az üzenet nem tartalmazott semmilyen információt rendkívüli ülésről vagy napirendről, de azt igen, hogy a képviselőknek azonnal jelezniük kell telefonon a frakcióközpontban, ha problémájuk van az időponttal.

A Fidesz-vezetés a plakáttörvényhez hasonló stratégiai fontosságú esetekben rendkívül kemény retorziókat alkalmaz az igazolatlan hiányzókkal szemben. Bár Orbán Viktor miniszterelnök az utolsó frakcióülésen elengedte nyári szünetre a honatyákat, a képviselők vették a jelzést, és várhatóan teljes létszámban megjelennek pénteken.

A Jobbik számára létkérdés a megjelenés, de a 24.hu-nak az MSZP-sek is megerősítették, hogy kitartanak a nem mellett, és „fejvesztés terhe mellett” megjelennek a szavazáson.

Az ellenzéki oldal pártjai között meglévő bizalmatlanság azonban nem tűnt el a számukra sikeres szavazás után sem. Kisebb csatározás bontakozott ki a pártok elkötelezettségével kapcsolatban, amikor Hadházy Ákos, az LMP társelnöke egy tévéinterjúban megjegyezte, „egy ellenzéki képviselő vette magának a bátorságot, hogy vesegörcsöt kapjon”.

Oláh Lajos DK-s képviselőt épp a szavazás idején kellett mentővel kórházba szállítani, ezért Vadai Ágnes kiakadt az LMP-s politikus nyilatkozatára. Vadai válaszul azzal állt elő, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök viszont kétoldali tüdőgyulladással ült be a padsorokba, hogy meglegyen a szükséges létszám.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.