Teljes ellenzéki összefogás Áder ellen

Valamennyi ellenzéki frakció támogatja az államfő eltávolítását.
 
 

Teljes ellenzéki összefogás Áder ellen

Valamennyi ellenzéki frakció támogatja az államfő eltávolítását.
 
 
 
 
 

Teljes ellenzéki összefogás Áder ellen

Valamennyi ellenzéki frakció támogatja az államfő eltávolítását.

Megfosztási eljárást kezdeményez az államfő ellen a Jobbik, miután Áder János aláírta a plakáttörvényt. Korábban valamennyi ellenzéki párt kifogásolta, hogy a törvény több ponton is alkotmánysértő, a Fidesz-KDNP az eredeti javaslatot módosítva, házszabály-ellenesen, az államfői kifogásokon messze túlterjeszkedően írta azt át, a kétharmados (párfinanszírozást érintő) rendelkezéseket egyszerű feles többséggel fogadta el.

A Jobbik szerint Áder János a plakáttörvény aláírásával méltatlanná vált az államfői hivatalhoz.

Az államfő megfosztási eljárásához a 24.hu információi szerint korábban elvi támogatását adta az MSZP, most pedig a HírTv-ben Hadházy Ákos társelnök közölte, hogy az LMP is támogatja a kezdeményezést.

Áder János egészen elképesztő módon aláírt egy olyan törvényt, amelyikhez kétharmad kellett volna. De a Fidesz azt mondta, hogy feles törvény lesz. Jól tudja, hogy ez milyen fontos a Fidesznek, a miniszterelnököt nagyon zavarták a plakátok. Azt mondják, nem érdekes, ha alkotmányellenes, majd az Alkotmánybíróság valamikor hoz valamit, csak most legalább a választásokig ne lehessen az ellenzéknek plakátolni, vagy minél kevesebbet.

Korábban a Jobbik elnöke közölte, az akció szimbolikus, mert ahhoz, hogy az államfő elveszítse tisztségét kétharmados többség kellene, ami gyakorlatilag esélytelen, de már az eljárás elindítása önmagában is példátlan, ahhoz pedig elég a képviselők egyötödének támogatása.

  
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.