"Mindenről beszélt, csak az országról nem"

Orbán gyáva vezető, aki utolsó tusványosi beszédét mondta el miniszterelnökként?
 
 

"Mindenről beszélt, csak az országról nem"

Orbán gyáva vezető, aki utolsó tusványosi beszédét mondta el miniszterelnökként?
 
 
 
 
 

"Mindenről beszélt, csak az országról nem"

Orbán gyáva vezető, aki utolsó tusványosi beszédét mondta el miniszterelnökként?

- Orbán Viktor begyávult. Kormányfőként a magyar valóság helyett kreált tévképzetekkel, saját plakátszörnyeivel hadakozik. Olyan ellenségeket választott magának, amelyek ellen valós pofonok kiosztása, de legfőképp elszenvedése nélkül is küzdeni lehet – írja heti nyílt levelében Újhelyi István, az MSZP alelnöke, EP-képviselő. Szerinte Orbán plakátokkal harcol egy általa felfestett összeesküvéssel szemben, amelyről mindössze annyit tudunk: azért létezik, mert ő azt mondja.

- A Fidesz miniszterelnöke a tusványosi színpadon mindenről beszélt, csak az országról nem – értékelte a szombati beszédet.

Nem beszélt arról, hogy egy szerinte erősödő országban miért halnak meg többen kórházi fertőzésekben, mint a közutakon, hogy miért csökken radikálisan az iskolából kijövő fiatalok mérhető teljesítménye, miért menekülnek el százezrek a jobb élet reményében, nem beszélt a 200 ezer éhező gyerekről és a méltatlan körlmének között élő nyugdíjasokról.

Újhelyi nagyon bízik benne, hogy Orbán Viktor az utolsó beszédét mondta el Tusványoson miniszterelnökként, és a jövő évi bukás után a Fidesz és a polgári értékeket valló jobboldal új vezetői ismét magukévá teszik majd az európai összetartozás, a nyugati, keresztényi felvilágosultság és a bálványosi szabadegyetem első, hagyományteremtő programjának szlogenjét, amely így szólt 1990-ben:

„Átmenet a diktatúrából a demokráciába”.

- Orbán mostani, szabadegyetemi fellépése tökéletes záróakkordja volt egy egykor volt radikális liberálisból lett népnemzeti, majd illiberális populista politikus bukással végződő karrierjének – írja a 168 ÓO híre szerint.

Újhelyi éppen három éve, az illeberalista államot meghirdető tusnádfürdői Orbán-beszéd után fogadta meg, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogja minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire.

Ez a mostani a 150. levél...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.