Az első hivatalos írásbeli jelzés...

Az USA hivatalosan is bejelentette: kilép a párizsi klímaegyezményből.
 
 

Az első hivatalos írásbeli jelzés...

Az USA hivatalosan is bejelentette: kilép a párizsi klímaegyezményből.
 
 
 
 
 

Az első hivatalos írásbeli jelzés...

Az USA hivatalosan is bejelentette: kilép a párizsi klímaegyezményből.

Megérkezett az írásos értesítés, amelyben az amerikai kormány jelezte az Egyesült Nemzetek Szervezetének, hogy kilépnek párizsi klímaegyezményből – írja az MTI. A washingtoni külügyi minisztérium közleményben jelezte, hogy a kormányzat a jövőben is változatlanul részt szeretne venni a klímaváltozásról folyó nemzetközi tárgyalásokon, beleértve a párizsi egyezmény végrehajtásáról szóló megbeszéléseket is.

A washingtoni hivatalos értesítés az első hivatalos írásbeli jelzés az ENSZ-nek az amerikai kormány azon szándékáról, hogy kilépteti az országot a 2015-ben a francia fővárosban csaknem kétszáz ország által aláírt nemzetközi egyezményből. Az értesítés ugyanakkor csak jelképes, és nincs jogi hatálya, mert ugyan az egyezmény lehetőséget ad arra, hogy egy ország 2020. november 4-éig teljesen kilépjen, formálisan erről 2019 előtt nem küldhet értesítést a világszervezetnek.

A további egyeztetésekben és megbeszéléseken való változatlan amerikai részvételről szóló külügyi kommüniké hangsúlyozza: az amerikai kormány célja „az Egyesült Államok érdekeinek védelme és annak biztosítása, hogy a kormányzat számára a jövőben valamennyi megoldás nyitva maradjon”.

Donald Trump elnök az MNO információja szerint júniusban jelentette be, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a párizsi klímamegállapodásból, igaz hozzátette, hogy kormánya készen áll vagy tárgyalásokat kezdeni az újbóli belépésről, vagy teljesen új, az amerikai érdekeknek jobban megfelelő megállapodás kimunkálásában részt venni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.